Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: Masové závitky jsou retro, které nikdy neomrzí. Naučte se jednoduché italské involtini

Masové závitky involtini
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Umotáte je raz dva a vysloužíte si ovace vestoje za to, jaké rafinované jídlo jste vytvořili. Máme pro vás kurz přípravy masových závitků – příbuzných španělských ptáčků.

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete. Poradíme vám, jak si jejich přípravu podle základního receptu usnadnit a navíc přidáme další lákavé závitkové variace.

Rozklepání

  • Zatímco maso na steak má být vysoké, maso na závitky je třeba rozklepat dotenka.
  • Při naklepávání maso přikryjte třeba potravinářskou fólií nebo plastovým sáčkem – nepotrhá se a ve vaší kuchyni zůstane čisto.
  • Ideální na rozklepávání do stran je speciální nástroj – my spolu se šéfkuchaři mu říkáme naklepávací razítko, ale třeba Tescoma ho prodává pod názvem ‚palička plochá Presto‘.

Šťavnatost

  • Obal z olivového oleje a ochucené strouhanky zabrání vysušení masa. Díky této úpravě do něj ani nemusíte dávat žádnou náplň. Stačí ho jen zavinout a zajistit párátkem podle našeho návodu. Klasická úprava v takovém případě velí involtini napíchat po čtyřech vedle sebe na dvě špejle a oddělit je vždy čerstvým bobkovým listem.
  • Tyto speciální špízy pak můžete péct v troubě, jak je dále uvedeno v receptu, nebo je lze i grilovat nebo opékat na troše olivového oleje na nepřilnavé pánvi.

Balení

  • Jak je zabalit? Na plátek masa dejte náplň a pak delší strany přehněte mírně do středu (nic pak nebude vytékat).
  • Potom začněte z kratší strany rolovat postupně směrem od sebe. Nakonec zajistěte párátkem, jehož prostřednictvím do celé kompozice umně vetkněte olivu. Nádhera!
  • Jestli vám involtini zachutnají, začněte experimentovat s náplněmi. Ale jemně, chuť masa je důležitá.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín