0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: masové závitky

Škola vaření: masové závitky
sdílet:
Umotáte je raz dva a vysloužíte si ovace vestoje za to, jaké rafinované jídlo jste vytvořili. Máme pro vás kurz přípravy masových závitků – příbuzných španělských ptáčků.

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenoučké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak na deset minut dáte do rozpálené trouby, a získáte šťavnatou dobrotu, kterou si zamilujete. Poradíme vám, jak si jejich přípravu podle základního receptu (čtěte zde) usnadnit a navíc přidáme tři lákavé závitkové variace.

ROZKLEPÁNÍ


+ Zatímco maso na steak má být vysoké, maso na závitky je třeba rozklepat dotenka.
+ Při naklepávání maso přikryjte třeba potravinářskou fólií nebo plastovým sáčkem – nepotrhá se a ve vaší kuchyni zůstane čisto.
+ Ideální na rozklepávání do stran je speciální nástroj – my spolu se šéfkuchaři mu říkáme naklepávací razítko, ale třeba Tescoma ho prodává pod názvem ‚palička plochá Presto‘.

 

 

ŠŤAVNATOST


+ Obal z olivového oleje a ochucené strouhanky zabrání vysušení masa.
+ Díky této úpravě do něj ani nemusíte dávat žádnou náplň. Stačí ho jen zavinout a zajistit párátkem podle našeho návodu. Klasická úprava v takovém případě velí involtini napíchat po čtyřech vedle sebe na dvě špejle a oddělit je vždy čerstvým bobkovým listem.
+ Tyto speciální špízy pak můžete péct v troubě, jak je dále uvedeno v receptu, nebo je lze i grilovat nebo opékat na troše olivového oleje na nepřilnavé pánvi.

 

 

BALENÍ


+ Jak je zabalit? Fotka je nejvýmluvnější, pouhými slovy nelze postup dokonale vyjádřit.
+ Na plátek masa dejte náplň a pak delší strany přehněte mírně do středu (nic pak nebude vytékat).
+ Potom začněte z kratší strany rolovat postupně směrem od sebe. Nakonec zajistěte párátkem, jehož prostřednictvím do celé kompozice umně vetkněte olivu. Nádhera!
+ Jestli vám involtini zachutnají, začněte experimentovat s náplněmi. Ale jemně, chuť masa je důležitá.

 

 

 

4x recept na masový závitek:

 

Vyšlo v časopise Apetit.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...

Obchod Apetit