0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Závitky z vepřové panenky po sicilsku

Závitky z vepřové panenky po sicilsku

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 66 g
Tuky 126 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Příprava závitků se neobejde bez červené čekanky. Koupíte ji v podobě malých kulatých puků.

Suroviny

panenka 600 g
sůl
olivový olej 2 PL
panenský
cibule 1 ks
nadrobno
čekanka 3 ks
puky, červená
rozinky 60 g
namočené v teplé vodě
či jiná sušená slanina
petrželka 1 PL
chleba
bílý (k podávání)
1 Z každé panenky ukrojte 2 špalíky dlouhé 8–10 cm (zbytek použijte na něco jiného). Podélně je nakrojte do 2/3, ale nedokrojte; rozevřete jako knihu a rozklepejte na 5 mm.

2 V pánvi na 2 lžících oleje minutu opékejte cibuli. Pak přidejte nahrubo pokrájenou čekanku (vnější největší listy dejte stranou), scezené rozinky a pomalu na malém ohni opékejte 10 minut. Osolte a opepřete.

3 Plátky masa osolte i opepřete z obou stran a položte je na plátky pancetty (po srolování bude z vnější strany). Na maso rozprostřete čekankovou náplň a srolujte i s pancettou naspodu. Upevněte kuchyňským provázkem nebo párátky.

4 V pánvi po čekance na jedné lžíci oleje opečte závitky ze všech stran dozlatova. Podlijte vínem a duste asi 20–25 minut doměkka. Před dokončením vhoďte do šťávy na pár minut odložené listy čekanky a petrželku, případně dosolte. Podávejte pokrájené na plátky s pečivem.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč