Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Závitky z vepřové panenky po sicilsku
Masové závitky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Závitky z vepřové panenky po sicilsku

5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 66 g
Tuky 126 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava závitků se neobejde bez červené čekanky. Koupíte ji v podobě malých kulatých puků.

Suroviny

panenka 600 g
sůl
olivový olej 2 PL
panenský
nadrobno
čekanka 3 ks
puky, červená
namočené v teplé vodě
či jiná sušená slanina
petrželka 1 PL
bílý (k podávání)

Postup

1
1 Z každé panenky ukrojte 2 špalíky dlouhé 8-10 cm (zbytek použijte na něco jiného). Podélně je nakrojte do 2/3, ale nedokrojte; rozevřete jako knihu a rozklepejte na 5 mm.

2 V pánvi na 2 lžících oleje minutu opékejte cibuli. Pak přidejte nahrubo pokrájenou čekanku (vnější největší listy dejte stranou), scezené rozinky a pomalu na malém ohni opékejte 10 minut. Osolte a opepřete.

3 Plátky masa osolte i opepřete z obou stran a položte je na plátky pancetty (po srolování bude z vnější strany). Na maso rozprostřete čekankovou náplň a srolujte i s pancettou naspodu. Upevněte kuchyňským provázkem nebo párátky.

4 V pánvi po čekance na jedné lžíci oleje opečte závitky ze všech stran dozlatova. Podlijte vínem a duste asi 20-25 minut doměkka. Před dokončením vhoďte do šťávy na pár minut odložené listy čekanky a petrželku, případně dosolte. Podávejte pokrájené na plátky s pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...