Příprava závitků se neobejde bez červené čekanky. Koupíte ji v podobě malých kulatých puků.
Postup
1
1 Z každé panenky ukrojte 2 špalíky dlouhé 8-10 cm (zbytek použijte na něco jiného). Podélně je nakrojte do 2/3, ale nedokrojte; rozevřete jako knihu a rozklepejte na 5 mm.
2 V pánvi na 2 lžících oleje minutu opékejte cibuli. Pak přidejte nahrubo pokrájenou čekanku (vnější největší listy dejte stranou), scezené rozinky a pomalu na malém ohni opékejte 10 minut. Osolte a opepřete.
3 Plátky masa osolte i opepřete z obou stran a položte je na plátky pancetty (po srolování bude z vnější strany). Na maso rozprostřete čekankovou náplň a srolujte i s pancettou naspodu. Upevněte kuchyňským provázkem nebo párátky.
4 V pánvi po čekance na jedné lžíci oleje opečte závitky ze všech stran dozlatova. Podlijte vínem a duste asi 20-25 minut doměkka. Před dokončením vhoďte do šťávy na pár minut odložené listy čekanky a petrželku, případně dosolte. Podávejte pokrájené na plátky s pečivem.
2 V pánvi na 2 lžících oleje minutu opékejte cibuli. Pak přidejte nahrubo pokrájenou čekanku (vnější největší listy dejte stranou), scezené rozinky a pomalu na malém ohni opékejte 10 minut. Osolte a opepřete.
3 Plátky masa osolte i opepřete z obou stran a položte je na plátky pancetty (po srolování bude z vnější strany). Na maso rozprostřete čekankovou náplň a srolujte i s pancettou naspodu. Upevněte kuchyňským provázkem nebo párátky.
4 V pánvi po čekance na jedné lžíci oleje opečte závitky ze všech stran dozlatova. Podlijte vínem a duste asi 20-25 minut doměkka. Před dokončením vhoďte do šťávy na pár minut odložené listy čekanky a petrželku, případně dosolte. Podávejte pokrájené na plátky s pečivem.