Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Závitky z vepřové panenky po sicilsku

Masové závitky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Závitky z vepřové panenky po sicilsku

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 66 g
Tuky 126 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava závitků se neobejde bez červené čekanky. Koupíte ji v podobě malých kulatých puků.

Suroviny

panenka 600 g
sůl
olivový olej 2 PL
panenský
nadrobno
čekanka 3 ks
puky, červená
namočené v teplé vodě
či jiná sušená slanina
petrželka 1 PL
bílý (k podávání)

1 Z každé panenky ukrojte 2 špalíky dlouhé 8–10 cm (zbytek použijte na něco jiného). Podélně je nakrojte do 2/3, ale nedokrojte; rozevřete jako knihu a rozklepejte na 5 mm.

2 V pánvi na 2 lžících oleje minutu opékejte cibuli. Pak přidejte nahrubo pokrájenou čekanku (vnější největší listy dejte stranou), scezené rozinky a pomalu na malém ohni opékejte 10 minut. Osolte a opepřete.

3 Plátky masa osolte i opepřete z obou stran a položte je na plátky pancetty (po srolování bude z vnější strany). Na maso rozprostřete čekankovou náplň a srolujte i s pancettou naspodu. Upevněte kuchyňským provázkem nebo párátky.

4 V pánvi po čekance na jedné lžíci oleje opečte závitky ze všech stran dozlatova. Podlijte vínem a duste asi 20–25 minut doměkka. Před dokončením vhoďte do šťávy na pár minut odložené listy čekanky a petrželku, případně dosolte. Podávejte pokrájené na plátky s pečivem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč