Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové závitky s ořechy
Vepřové závitky s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové závitky s ořechy

2.7/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3975 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 373 g
Tuky 203 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé ořechy povýší i obyčejný vepřový závitek na laskominu.

Suroviny

z kýty, celkem cca 600 g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 5 stroužek
neoloupané
ideálně čerstvé
Na nádivku
na nudličky
jedna nakrájená nadrobno, druhá na kolečka
sušené meruňky 80 g
propláchnuté, nasekané
petrželka 2 PL
nasekaná
nahrubo
vejce 1 ks
sůl
pepř
k podávání
šalvěj lístků
nasekaných

Postup

1

Nejprve připravte nádivku. V pánvi na polovině másla opečte dozlatova 100 g slaniny; stačí pět minut. Přidejte nasekanou cibuli a míchejte další 4 minuty. Vhoďte meruňky, šalvěj, muškátový květ, osolte, opepřete a podlijte vínem. Zvolna vařte asi 10 minut, až se tekutina téměř vstřebá. Odstavte z ohně, nechte zchladnout a vmíchejte petrželku, ořechy a vejce. Zapněte troubu na 180 °C.

2

Řízky rozklepejte (pokud jsou dlouhé, můžete je přeříznout napůl a vytvořit osm malých závitků). Osolte, opepřete a po vnitřní straně potřete nádivkou. Sviňte do roládek a spíchněte párátkem.

3

Do pekáče vložte zbylé máslo, česnek, zbytek slaniny a cibuli na kolečka. Navrch dejte závitky, proložte je bobkovými listy a pečte přiklopené asi 45 minut doměkka; občas podlijte vodou nebo vývarem a přelijte výpekem. Odklopte, do šťávy vmíchejte mouku rozkvedlanou ve 100 ml vody a pečte ještě 15 minut dozlatova. Šťávu případně dosolte nebo zřeďte vývarem. Podávejte s kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...