0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové závitky s ořechy

Vepřové závitky s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové závitky s ořechy

2.9/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3975 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 373 g
Tuky 203 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé ořechy povýší i obyčejný vepřový závitek na laskominu.

Suroviny

vepřové maso 4 ks
z kýty, celkem cca 600 g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 5 stroužek
neoloupané
mouka pšeničná hladká 1 ČL
bobkový list 4 ks
ideálně čerstvé
Na nádivku
máslo 4 PL
na nudličky
cibule 2 ks
jedna nakrájená nadrobno, druhá na kolečka
sušené meruňky 80 g
propláchnuté, nasekané
muškátový květ 1 špetka
petrželka 2 PL
nasekaná
vlašské ořechy 1 hrst
nahrubo
vejce 1 ks
sůl
pepř
bramborová kaše
k podávání
šalvěj lístků
nasekaných

1 Nejprve připravte nádivku. V pánvi na polovině másla opečte dozlatova 100 g slaniny; stačí pět minut. Přidejte nasekanou cibuli a míchejte další 4 minuty. Vhoďte meruňky, šalvěj, muškátový květ, osolte, opepřete a podlijte vínem. Zvolna vařte asi 10 minut, až se tekutina téměř vstřebá. Odstavte z ohně, nechte zchladnout a vmíchejte petrželku, ořechy a vejce. Zapněte troubu na 180 °C.

2 Řízky rozklepejte (pokud jsou dlouhé, můžete je přeříznout napůl a vytvořit osm malých závitků). Osolte, opepřete a po vnitřní straně potřete nádivkou. Sviňte do roládek a spíchněte párátkem.

3 Do pekáče vložte zbylé máslo, česnek, zbytek slaniny a cibuli na kolečka. Navrch dejte závitky, proložte je bobkovými listy a pečte přiklopené asi 45 minut doměkka; občas podlijte vodou nebo vývarem a přelijte výpekem. Odklopte, do šťávy vmíchejte mouku rozkvedlanou ve 100 ml vody a pečte ještě 15 minut dozlatova. Šťávu případně dosolte nebo zřeďte vývarem. Podávejte s kaší.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč