Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové závitky s ořechy

Vepřové závitky s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové závitky s ořechy

2.8/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3975 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 373 g
Tuky 203 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé ořechy povýší i obyčejný vepřový závitek na laskominu.

Suroviny

z kýty, celkem cca 600 g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 5 stroužek
neoloupané
ideálně čerstvé
Na nádivku
na nudličky
jedna nakrájená nadrobno, druhá na kolečka
sušené meruňky 80 g
propláchnuté, nasekané
petrželka 2 PL
nasekaná
nahrubo
vejce 1 ks
sůl
pepř
k podávání
šalvěj lístků
nasekaných

1 Nejprve připravte nádivku. V pánvi na polovině másla opečte dozlatova 100 g slaniny; stačí pět minut. Přidejte nasekanou cibuli a míchejte další 4 minuty. Vhoďte meruňky, šalvěj, muškátový květ, osolte, opepřete a podlijte vínem. Zvolna vařte asi 10 minut, až se tekutina téměř vstřebá. Odstavte z ohně, nechte zchladnout a vmíchejte petrželku, ořechy a vejce. Zapněte troubu na 180 °C.

2 Řízky rozklepejte (pokud jsou dlouhé, můžete je přeříznout napůl a vytvořit osm malých závitků). Osolte, opepřete a po vnitřní straně potřete nádivkou. Sviňte do roládek a spíchněte párátkem.

3 Do pekáče vložte zbylé máslo, česnek, zbytek slaniny a cibuli na kolečka. Navrch dejte závitky, proložte je bobkovými listy a pečte přiklopené asi 45 minut doměkka; občas podlijte vodou nebo vývarem a přelijte výpekem. Odklopte, do šťávy vmíchejte mouku rozkvedlanou ve 100 ml vody a pečte ještě 15 minut dozlatova. Šťávu případně dosolte nebo zřeďte vývarem. Podávejte s kaší.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč