Vepřové závitky s ořechy

Vepřové závitky s ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3958 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 370 g
Tuky 203 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé ořechy povýší i obyčejný vepřový závitek na laskominu.

Suroviny

vepřové maso 4 ks
z kýty, celkem cca 600 g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 5 stroužek
neoloupané
mouka pšeničná hladká 1 ČL
bobkový list 4 ks
ideálně čerstvé
Na nádivku
máslo 4 PL
anglická slanina 150 g
na nudličky
cibule 2 ks
jedna nakrájená nadrobno, druhá na kolečka
sušené meruňky 80 g
propláchnuté, nasekané
muškátový květ 1 špetka
víno bílé 100 ml
kvalitní
2 PL
zelená petrželka nasekaná
vlašské ořechy 1 hrst
nahrubo
vejce 1 ks
sůl
pepř
bramborová kaše
k podávání

1 Nejprve připravte nádivku. V pánvi na polovině másla opečte dozlatova 100 g slaniny; stačí pět minut. Přidejte nasekanou cibuli a míchejte další 4 minuty. Vhoďte meruňky, šalvěj, muškátový květ, osolte, opepřete a podlijte vínem. Zvolna vařte asi 10 minut, až se tekutina téměř vstřebá. Odstavte z ohně, nechte zchladnout a vmíchejte petrželku, ořechy a vejce. Zapněte troubu na 180 °C.

2 Řízky rozklepejte (pokud jsou dlouhé, můžete je přeříznout napůl a vytvořit osm malých závitků). Osolte, opepřete a po vnitřní straně potřete nádivkou. Sviňte do roládek a spíchněte párátkem.

3 Do pekáče vložte zbylé máslo, česnek, zbytek slaniny a cibuli na kolečka. Navrch dejte závitky, proložte je bobkovými listy a pečte přiklopené asi 45 minut doměkka; občas podlijte vodou nebo vývarem a přelijte výpekem. Odklopte, do šťávy vmíchejte mouku rozkvedlanou ve 100 ml vody a pečte ještě 15 minut dozlatova. Šťávu případně dosolte nebo zřeďte vývarem. Podávejte s kaší.

 

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit