0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové závitky s ořechy

Vepřové závitky s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové závitky s ořechy

2.8 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3975 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 373 g
Tuky 203 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé ořechy povýší i obyčejný vepřový závitek na laskominu.

Suroviny

vepřové maso 4 ks
z kýty, celkem cca 600 g
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 5 stroužek
neoloupané
mouka pšeničná hladká 1 ČL
bobkový list 4 ks
ideálně čerstvé
Na nádivku
máslo 4 PL
anglická slanina 150 g
na nudličky
cibule 2 ks
jedna nakrájená nadrobno, druhá na kolečka
sušené meruňky 80 g
propláchnuté, nasekané
muškátový květ 1 špetka
víno bílé 100 ml
petrželka 2 PL
nasekaná
vlašské ořechy 1 hrst
nahrubo
vejce 1 ks
sůl
pepř
bramborová kaše
k podávání
šalvěj lístků
nasekaných

1 Nejprve připravte nádivku. V pánvi na polovině másla opečte dozlatova 100 g slaniny; stačí pět minut. Přidejte nasekanou cibuli a míchejte další 4 minuty. Vhoďte meruňky, šalvěj, muškátový květ, osolte, opepřete a podlijte vínem. Zvolna vařte asi 10 minut, až se tekutina téměř vstřebá. Odstavte z ohně, nechte zchladnout a vmíchejte petrželku, ořechy a vejce. Zapněte troubu na 180 °C.

2 Řízky rozklepejte (pokud jsou dlouhé, můžete je přeříznout napůl a vytvořit osm malých závitků). Osolte, opepřete a po vnitřní straně potřete nádivkou. Sviňte do roládek a spíchněte párátkem.

3 Do pekáče vložte zbylé máslo, česnek, zbytek slaniny a cibuli na kolečka. Navrch dejte závitky, proložte je bobkovými listy a pečte přiklopené asi 45 minut doměkka; občas podlijte vodou nebo vývarem a přelijte výpekem. Odklopte, do šťávy vmíchejte mouku rozkvedlanou ve 100 ml vody a pečte ještě 15 minut dozlatova. Šťávu případně dosolte nebo zřeďte vývarem. Podávejte s kaší.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit