0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recept na skvělý meruňkový dort s lahodným meruňkovým džemem

AD
Mřížkový meruňkový koláč
ZDROJ: Maresi
sdílet:

Připravte si s námi lehký a křupavý meruňkový dort. Ideální je například jako dezert po nedělním obědě. Sočasně se můžete zúčastnit soutěže o džem, který tento super recept zahrnuje. Marmelády a džemy DARBO vycházejí ze staré rodinné receptury a připravují se pouze z toho nejlepšího ovoce, které si díky šetrné přípravě zachovává svou přirozenou chuť. Na detaily o soutěži se můžete těšit níže v článku.

Recept na dort s džemem

Náročnost: snadné
Počet porcí: 10–12 porcí
Doba přípravy: 15 minut
Odpočívání těsta: 30 minut
Pečení: 50 minut

Ingredience:

  • 200 g másla
  • 200 g mletých lískových ořechů
  • 250 g mouky
  • 125 g práškového cukru + 1 lžička na poprášení
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 žloutky (velikost M)
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 300 g meruněk (plechovka nebo kompot)
  • 1 polévková lžíce strouhanky
  • 250 g meruňkového džemu Darbo

Příprava jídla:

  1. Nakrájíme změklé máslo na kostky. Smícháme lískové ořechy, mouku, práškový cukr, vanilkový cukr, 1 polévkovou lžíci vody, máslo, 1 žloutek, skořicí a sůl pomocí ručního mixéru, dokud nedosáhneme rovnoměrného těsta. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odpočívat.
  2. Meruňky scedíme a nakrájíme na plátky. Předem vymažeme formu (Ø 24 cm) a poprášíme moukou. Přibližně polovinu těsta rovnoměrně natlačíme do formy a vytvoříme základní vrstvu a asi 2 cm vysoký okraj. Strouhankou rovnoměrně posypeme základ těsta. Meruňkové plátky umístíme do kruhu. Darbo džem krátce promícháme, dokud nebude hladký, a rovnoměrně ho rozložíme na meruňky.
  3. Zbytek těsta vyválíme na pracovní ploše na tloušťku 3–4 mm. Pomocí ozdobného kotouče odřízněme cca. 1 cm proužky a položíme je na džem Darbo v mřížce ve tvaru kosočtverce a současně je přitlačujeme k okraji těsta. Rozšleháme 1 žloutek se 3 lžícemi vody a rozetřeme na těsto.
  4. V předehřáté troubě pečeme na druhé příčce zespodu při těplotě 175 °C po dobu cca. 50 minut. Nakonec podle potřeby přikryjte hliníkovou fólií.
  5. Dort vyjmeme po upečení z formy a necháme jej vychladnout na stojanu na dorty. Před podáváním poprášíme práškovým cukrem.

Související články

Autor: Komerční prezentace

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč