0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

Mřížkový koláč s jahodovým džemem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 12-14

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10072 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 1215 g
Tuky 496 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslové těsto se semolinovou mouku je extrakřehké. Na potření použijte domácí či méně tuhý jahodový džem bez konzervantů.

Suroviny

máslo 540 g
změklé
třtinový cukr 240 g
světlý, jemný
vanilkový cukr 1 bal
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
mouka semolina 270 g
jahodový džem 640 g
nejlépe domácí

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C.

2

V míse šlehejte 4 minuty elektrickými metlami změklé máslo s oběma cukry do pěny a pak postupně jedno po druhém zašlehejte vejce.

3

Přidejte mouku, semolinu a směs promíchejte. Odeberte lžící část (asi 3 šálky) směsi a naplňte jí cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 1 cm a odložte ho stranou.

4

Zbylé těsto rozetřete na pomaštěný plech vyložený papírem na pečení a pečte 15–17 minut dozlatova.

5

Plech vytáhněte z trouby, těsto potřete jahodovým džemem a ze zbylého těsta v cukrářském sáčku udělejte na koláč mřížku.

6

Vraťte do trouby a pečte 20–22 minut. Nechte vychladnout na plechu a pak nakrájejte na řezy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč