0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

Mřížkový koláč s jahodovým džemem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 12-14

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10072 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 1215 g
Tuky 496 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máslové těsto se semolinovou mouku je extrakřehké. Na potření použijte domácí či méně tuhý jahodový džem bez konzervantů.

Suroviny

máslo 540 g
změklé
třtinový cukr 240 g
světlý, jemný
vanilkový cukr 1 bal
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
mouka semolina 270 g
jahodový džem 640 g
nejlépe domácí

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C.

2

V míse šlehejte 4 minuty elektrickými metlami změklé máslo s oběma cukry do pěny a pak postupně jedno po druhém zašlehejte vejce.

3

Přidejte mouku, semolinu a směs promíchejte. Odeberte lžící část (asi 3 šálky) směsi a naplňte jí cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 1 cm a odložte ho stranou.

4

Zbylé těsto rozetřete na pomaštěný plech vyložený papírem na pečení a pečte 15–17 minut dozlatova.

5

Plech vytáhněte z trouby, těsto potřete jahodovým džemem a ze zbylého těsta v cukrářském sáčku udělejte na koláč mřížku.

6

Vraťte do trouby a pečte 20–22 minut. Nechte vychladnout na plechu a pak nakrájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit