Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zanedlouho budou ryby trvalou součástí českého jídelníčku. Firma Fjord Bohemia má jasný cíl

AD
Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia
sdílet:

Přestože rybářství má u nás slavnou a dlouhou tradici, v konzumaci rybího masa zůstává naše země na posledních místech. Tento trend se snaží v Česku změnit společnost Fjord Bohemia, která je zaměřená na dovoz a zpracování mořských ryb z celého světa.

Statistiky hovoří o tom, že ve světě každý člověk zkonzumuje 16 kilogramů ryb ročně. V ČR sice jejich obliba vytrvale roste, ale Češi sní za rok pouhé čtyři kilogramy rybího masa na osobu. 

Hlavním úkolem firmy Fjord Bohemia je dostat k zákazníkům ryby v nejvyšší možné kvalitě. „Norského lososa Češi neustále vnímají jako delikatesu. Dají si lososa třeba jednou za měsíc a chtějí si na této skvělé rybě skutečně pochutnat. Naše firma si vytýčila jasný cíl: dostat k lidem výbornou, kvalitní rybu a tomu je podřízeno doslova všechno," říká ředitel Fjord Bohemia Jan Bártl. 

Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia

Společnost vytvořila velmi rychlý a spolehlivý systém logistiky a skladování chlazených a mražených ryb. Právě to je zásadní pro dodržení vysoké kvality. „Do 48 hodin od výlovu tak může k zákazníkům mířit čerstvý norský losos, treska, halibut nebo kalamáry ze severských moří. Z teplých jižních moří pak pražma nebo krevety," podotýká Bártl.

Fjord Bohemia, člen investiční skupiny Invest Property & Consulting (IPC) je významným dodavatelem mořských ryb pro online supermarket Rohlik.cz. Ten je prodává pod privátní značkou Fjoru. Podobný sortiment dodává společnost i do dalších řetězců jako je Makro, Kaufland, Lidl nebo prodejny JIP. Ředitel společnosti Jan Bártl je přesvědčen, že vzhledem ke své poloze se naše země může v budoucnu stát velmocí obchodu s rybami. Stejně tak pokládá za přirozené, že během krátké doby se stanou mořské ryby trvalou součástí českých jídelníčků. Češi se podle jeho názoru nebrání zajímavým receptům, a tak se i spotřeba mořských ryb v ČR srovná s ostatními zeměmi.

Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia

Mořské ryby jsou totiž vynikající surovinou, obsahují množství vitamínů, minerálů i bílkovin. Lze je připravit na téměř neomezené množství způsobů a jejich úprava je velmi rychlá. Rybí maso je totiž velmi jemné.

  • Z ryb se vaří vynikající a slavné polévky, ryby můžeme udit, nakládat, dusit v páře nebo smažit jako řízky.
  • Skvělé jsou karbanátky z rybího mletého masa i minutkové steaky.
  • Výborná je ryba v aspiku, rybí pomazánky nebo saláty.
  • Gurmáni tvrdí, že úplně nejlepší jsou ryby grilované nebo pečené v celku.
Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia

Související články

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč