Losos a smetana? My říkáme ano! Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami je kombinace, která chytne za srdce každého. Je to rychlé jídlo z jedné pánve, o které se podělí rovnou čtyři strávníci. Smetanové těstoviny s lososem jsou recept k nezaplacení.
Suroviny
Postup
V hlubší větší pánvi rozehřejte olej. Filety lososa osolte a opepřete a opečte z obou stran na pánvi, dokud není hotový tak, jak jej máte rádi. Jakmile je hotový, vyndejte ho z pánve, dejte stranou a uchovejte v teple.
Do pánve ke šťávě z lososa dejte rozehřát máslo, přidejte cibuli a opékejte, dokud cibule nezprůsvitní. Přihoďte česnek a společně opečte, až se česnek rozvoní (asi 1 minutu). Vlijte víno a vařte, až se víno lehce zredukuje. Přidejte sušená rajčata a ještě dvě minuty zprudka vařte.
Ztlumte oheň. Přilijte smetanu, přiveďte omáčku k varu a přidejte těstoviny, společně mírným varem vařte, dokud se těstoviny neuvaří a nevstřebají část omáčky. Nakonec vmíchejte baby špenát, aby zavadl, a parmazán a do pánve vraťte filety lososa.