Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos v krémové omáčce s česnekem

Losos a smetana? My říkáme ano!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 filety lososa, bez kůže
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce másla
    • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
    • 6 stroužků česneku, nakrájených najemno
    • 80 ml bílého suchého vína
    • 150 g sušených rajčat v oleji, okapaných a nakrájených
    • 420 ml smetany na vaření
    • 330 g čerstvých dlouhých těstovin, my jsme použili pappardelle
    • 140 g baby špenátu
    • 75 g strouhaného parmazánu

     

Příprava jídla

V hlubší větší pánvi rozehřejte olej. Filety lososa osolte a opepřete a opečte z obou stran na pánvi, dokud není hotový tak, jak jej máte rádi. Jakmile je hotový, vyndejte ho z pánve, dejte stranou a uchovejte v teple.

2 Do pánve ke šťávě z lososa dejte rozehřát máslo, přidejte cibuli a opékejte, dokud cibule nezprůsvitní. Přihoďte česnek a společně opečte, až se česnek rozvoní (asi 1 minutu). Vlijte víno a vařte, až se víno lehce zredukuje. Přidejte sušená rajčata a ještě dvě minuty zprudka vařte.

3 Ztlumte oheň. Přilijte smetanu, přiveďte omáčku k varu a přidejte těstoviny, společně mírným varem vařte, dokud se těstoviny neuvaří a nevstřebají část omáčky. Nakonec vmíchejte baby špenát, aby zavadl, a parmazán a do pánve vraťte filety lososa. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka s klobásou

Houbové rizoto z trouby

Rajská sekaná

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

REKLAMA

Přidat komentář