Losos v krémové omáčce s česnekem

Losos v krémové omáčce s česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2133 kcal
Bílkoviny 128 g
Cukr 34 g
Tuky 157 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos a smetana? My říkáme ano!

Suroviny

olivový olej 2 PL
losos 4 ks
bez kůže
sůl
pepř
čerstvě drcený
máslo 2 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená na kostičky
česnek 6 stroužků
nakrájených najemno
80 ml
bílé suché víno
sušená rajčata 150 g
okapaných a nakrájených
420 ml
smetna na vaření
330 g
dlouhé těstoviny čerstvých dlouhých, my jsme použili pappardelle
baby špenát 140 g
parmazán 75 g
strouhaného

V hlubší větší pánvi rozehřejte olej. Filety lososa osolte a opepřete a opečte z obou stran na pánvi, dokud není hotový tak, jak jej máte rádi. Jakmile je hotový, vyndejte ho z pánve, dejte stranou a uchovejte v teple.

2 Do pánve ke šťávě z lososa dejte rozehřát máslo, přidejte cibuli a opékejte, dokud cibule nezprůsvitní. Přihoďte česnek a společně opečte, až se česnek rozvoní (asi 1 minutu). Vlijte víno a vařte, až se víno lehce zredukuje. Přidejte sušená rajčata a ještě dvě minuty zprudka vařte.

3 Ztlumte oheň. Přilijte smetanu, přiveďte omáčku k varu a přidejte těstoviny, společně mírným varem vařte, dokud se těstoviny neuvaří a nevstřebají část omáčky. Nakonec vmíchejte baby špenát, aby zavadl, a parmazán a do pánve vraťte filety lososa. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit