Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska na páře s květákem, rozinkami a beurre blanc

Treska na páře s květákem, rozinkami a beurre blanc

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3452 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 463 g
Tuky 121 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká ryba ve spojení se sametovou omáčkou je pro oslavu svátku zamilovaných jako stvořená.

Suroviny

treska 300 g
150 g na porci
sůl mořská 100 g
hrubá
nadrobno
pepř mletý 3 kuličky
tymián
odrhnuté lístky ze snítky
máslo 125 g
ztuhlé
kapary 1 PL
nasekané
trocha nasekaného čerstvého + na ozdobu
růžiček, rozkrojených naplocho
opláchnuté
sůl
pepř

Postup

1

Porce tresky dejte na talíř, zasypte je mořskou solí a po 20 minutách je opláchněte pod studenou tekoucí vodou.

2

Víno svařte se šalotkou, pepřem a tymiánem na pětinu původního objemu. Zmírněte teplotu a přilijte smetanu, krátce prohřejte a sundejte z plotny. Za stálého míchání přidejte studené máslo pokrájené na kostky a počkejte, dokud se směs nespojí. Nakonec omáčku přeceďte, přidejte kapary, kopr a dochuťte ji medem, citronem, solí a pepřem.

3

Tresku vařte v páře asi 6–8 minut.

4

Květákové růžičky opečte na másle, až získají zlatohnědou barvu. Nakonec k nim na pánev přihoďte rozinky, promíchejte a ve finále osolte a opepřete. Na nahřáté talíře rovnoměrně rozdělte orestované květákové růžičky, na ně posaďte tresku, přelijte ji máslovou omáčkou s koprem a kapary a na závěr jídlo dozdobte čerstvým koprem.

TIPY & TRIKY

Pokud vám syrový květák nedělá dobře a bojíte se, že by vám nesedl ani opečený (může například nadýmat), krátce ho před opékáním povařte. Tresku kupte pokud možno čerstvou, zbavenou kůže. Před vařením zkontrolujte, jsou-li odstraněny všechny kosti a kůstky. Do vody, nad kterou se vaří v páře treska, můžete hodit i bylinky (třeba tymián, krásně tresku ovoní). Vařit ji můžete i nad jemným vývarem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...