Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 48 g
Tuky 21 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když budete jíst salát spařený, možná s údivem zjistíte, že se vám lépe tráví.

Suroviny

slunečnicový olej 2 ČL
lze nahradit olivovým olejem
40 g
gazdovská slanina lze nahradit anglickou nebo jinou libovější slaninou, zbavené kůže a nakrájené nadrobno
šalotka 1 ks
lze nahradit cibulí, na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
drcený
treska 2
každý o hmotnosti asi 150 g
mražený hrášek 150 g
vývar kuřecí 200 ml
2 ks
salát little gem lze nahradit 2 srdíčky římského salátu, na kusy
zakysaná smetana 2 PL
chleba vícezrnný 2
silné, lze nahradit bílým pečivem k podávání
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte slaninu, šalotku nebo cibuli. Na mírném ohni opékejte za stálého míchání 2 minuty, ke konci přidejte česnek. Přesuňte na jednu stranu pánve.

2 Tresku osolte a opepřete. Opékejte ji 2 minuty a obraťte. Přidejte hrášek, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Na středním ohni 2 minuty vařte, pak přidejte salát a zakysanou smetanu. Ještě pár minut povařte, zeleninu přitom občas opatrně promíchejte (tak abyste při tom neporušili rybu). Treska by měla být hotová a salát zavadlý. Podávejte s chlebem nebo s bílým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Obdobným způsobem můžete místo ryby připravit také kuřecí prsní řízky nakrájené na plátky.

 

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit