Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 48 g
Tuky 21 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když budete jíst salát spařený, možná s údivem zjistíte, že se vám lépe tráví.

Suroviny

slunečnicový olej 2 ČL
lze nahradit olivovým olejem
40 g
gazdovská slanina lze nahradit anglickou nebo jinou libovější slaninou, zbavené kůže a nakrájené nadrobno
lze nahradit cibulí, na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
drcený
treska 2
každý o hmotnosti asi 150 g
mražený hrášek 150 g
vývar kuřecí 200 ml
2 ks
salát little gem lze nahradit 2 srdíčky římského salátu, na kusy
silné, lze nahradit bílým pečivem k podávání
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte slaninu, šalotku nebo cibuli. Na mírném ohni opékejte za stálého míchání 2 minuty, ke konci přidejte česnek. Přesuňte na jednu stranu pánve.

2 Tresku osolte a opepřete. Opékejte ji 2 minuty a obraťte. Přidejte hrášek, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Na středním ohni 2 minuty vařte, pak přidejte salát a zakysanou smetanu. Ještě pár minut povařte, zeleninu přitom občas opatrně promíchejte (tak abyste při tom neporušili rybu). Treska by měla být hotová a salát zavadlý. Podávejte s chlebem nebo s bílým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Obdobným způsobem můžete místo ryby připravit také kuřecí prsní řízky nakrájené na plátky.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč