Treska se slaninou, salátem a hráškem

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 48 g
Tuky 21 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když budete jíst salát spařený, možná s údivem zjistíte, že se vám lépe tráví.

Suroviny

slunečnicový olej 2 ČL
lze nahradit olivovým olejem
40 g
gazdovská slanina lze nahradit anglickou nebo jinou libovější slaninou, zbavené kůže a nakrájené nadrobno
šalotka 1 ks
lze nahradit cibulí, na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
drcený
treska 2
každý o hmotnosti asi 150 g
mražený hrášek 150 g
vývar kuřecí 200 ml
2 ks
salát little gem lze nahradit 2 srdíčky římského salátu, na kusy
zakysaná smetana 2 PL
chleba vícezrnný 2
silné, lze nahradit bílým pečivem k podávání
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte slaninu, šalotku nebo cibuli. Na mírném ohni opékejte za stálého míchání 2 minuty, ke konci přidejte česnek. Přesuňte na jednu stranu pánve.

2 Tresku osolte a opepřete. Opékejte ji 2 minuty a obraťte. Přidejte hrášek, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Na středním ohni 2 minuty vařte, pak přidejte salát a zakysanou smetanu. Ještě pár minut povařte, zeleninu přitom občas opatrně promíchejte (tak abyste při tom neporušili rybu). Treska by měla být hotová a salát zavadlý. Podávejte s chlebem nebo s bílým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Obdobným způsobem můžete místo ryby připravit také kuřecí prsní řízky nakrájené na plátky.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit