Když budete jíst salát spařený, možná s údivem zjistíte, že se vám lépe tráví.
Suroviny
Postup
1 Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte slaninu, šalotku nebo cibuli. Na mírném ohni opékejte za stálého míchání 2 minuty, ke konci přidejte česnek. Přesuňte na jednu stranu pánve.
2 Tresku osolte a opepřete. Opékejte ji 2 minuty a obraťte. Přidejte hrášek, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Na středním ohni 2 minuty vařte, pak přidejte salát a zakysanou smetanu. Ještě pár minut povařte, zeleninu přitom občas opatrně promíchejte (tak abyste při tom neporušili rybu). Treska by měla být hotová a salát zavadlý. Podávejte s chlebem nebo s bílým pečivem.
NĚCO NAVÍC
Obdobným způsobem můžete místo ryby připravit také kuřecí prsní řízky nakrájené na plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )