0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 586 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 48 g
Tuky 21 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když budete jíst salát spařený, možná s údivem zjistíte, že se vám lépe tráví.

Suroviny

slunečnicový olej 2 ČL
lze nahradit olivovým olejem
40 g
gazdovská slanina lze nahradit anglickou nebo jinou libovější slaninou, zbavené kůže a nakrájené nadrobno
šalotka 1 ks
lze nahradit cibulí, na tenká kolečka
česnek 1 stroužek
drcený
treska 2
každý o hmotnosti asi 150 g
mražený hrášek 150 g
vývar kuřecí 200 ml
2 ks
salát little gem lze nahradit 2 srdíčky římského salátu, na kusy
chleba vícezrnný 2
silné, lze nahradit bílým pečivem k podávání
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte slaninu, šalotku nebo cibuli. Na mírném ohni opékejte za stálého míchání 2 minuty, ke konci přidejte česnek. Přesuňte na jednu stranu pánve.

2 Tresku osolte a opepřete. Opékejte ji 2 minuty a obraťte. Přidejte hrášek, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Na středním ohni 2 minuty vařte, pak přidejte salát a zakysanou smetanu. Ještě pár minut povařte, zeleninu přitom občas opatrně promíchejte (tak abyste při tom neporušili rybu). Treska by měla být hotová a salát zavadlý. Podávejte s chlebem nebo s bílým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Obdobným způsobem můžete místo ryby připravit také kuřecí prsní řízky nakrájené na plátky.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč