Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak předpéct těsto na křehký koláč s náplní

Formu vyložte těstem, spodek propíchejte vidličkou...
1. 4. 2006 | Autor: redakce Apetitu
Formu vyložte těstem, spodek propíchejte vidličkou, položte na něj kolečko pečicího papíru a to posypte suchými luštěninami, nejlépe fazolemi (mají nejtvrdší slupku, nepálí se).
 
Pečte asi čtvrt hodiny při 180 °C, pak papír s luštěninami opatrně sejměte, teplotu snižte na 150 °C a těsto ještě pět až deset minut dopékejte, až je na dotek suché a na pohled zlatavé.

Související

Základní recept na křehké těsto

Koláčům z křehkého těsta zvaným páje sluší náplně z ovoce a efektní zdobení. S našimi recepty a podrobným návodem...

Škola pečení pro začátečníky: naučte se křehké těsto

Když si osvojíte přípravu křehkého těsta, můžete každý den podávat jiný dezert. Ovoce babího léta už se do koláčů třese.

Jak upéct dokonalý cheesecake: díl 2.

V první části článku jsme probrali, jaké suroviny se používají na cheesecake, aby byl korpus křehký a náplň dokonale...

Jak na nejlepší ovocný koláč?

Koláčům z křehkého těsta zvaným páje sluší náplně z ovoce a efektní zdobení. S našimi recepty a podrobným návodem...

Dezerty z francouzských kaváren

Vypadají fantasticky, jejich chuť je dovedená k dokonalosti a vůni nikdo neodolá. Řeč je o francouzských dezertech,...

Jak na odpalované těsto

Věnečky a větrníky jsou známé české klasiky. Řekneme vám, jak na odpalované těsto v domácích podmínkách. Pak už stačí...

Cukrárna u vás doma

Až budete mít pusu plnou poctivé šlehačky , s láskou si zavzpomínáte na nedělní odpoledne, kdy jste s babičkou chodili...

Oblíbené polevy a jak na ně

Ačkoliv by se mohlo zdát, že poleva už je jen drobný nedůležitý dodatek k moučníku, na kterém vlastně tolik nezáleží,...

Makový koláč

„Začínaly jsme v letním stánku na koupališti,“ směje se Veronika Ondrušková. Dnes se spolu s Lenkou...

Linecký koláč

Rakušané linecké koláče odedávna milovali nejen pro jejich chuť, ale také trvanlivost. Upečte si skvělý nedělní dezert...

Přidat komentář