Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× těstoviny pro pracovní týden

těstoviny penne se smetanovou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Dejte si večeři jako v Itálii a připravte báječné těstoviny. Jsou uvařené do dvaceti minut a stačí vám na ně pár surovin, které najdete ve spíži nebo koupíte cestou z práce.

 

Za dvacet minut na stole

Pikantní omáčka puttanesca sluší špagetám i plochým linguine. Ačkoli čerstvá rajčata v zimě nejsou právě v dobré kondici, ta sušená těstoviny skvěle doladí. Stejně jako tagliatelle s parmazánem. Omáčka carbonara se skvěle hodí k větším rourkám rigatoni. V našem receptu jsme ji nezvykle doplnili o cuketu a lilek. Bez dobře uskladněné cibule se neobejdete ani v zimě. Poduste ji s houbami a špenátem a promíchejte s drobnými těstovinami. Sušenou šunku a fazolky doplňte smetanou – udělá z těstovin sametovou lahůdku.

Nepřevařit, neproplachovat

Když vaříte těstoviny, myslete na to, že italská kuchyně je postavená na lehkých, zeleninových jídlech a kvalitních čerstvých surovinách, které by Ital nikdy nepřekombinoval. Méně je více. Vyberte si proto několik základních ingrediencí, které k sobě ladí, a na nich večeři z těstovin postavte. Vodu, ve které těstoviny vaříte, vždy pořádně osolte. Až budete uvařené těstoviny slévat, nikdy je neproplachujte, zchladily by se a ztratily by chuť. Slité těstoviny důkladně promíchejte s omáčkou a okamžitě podávejte.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč