Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Sladké Vánoce: upečte si perníčky a štólu

Sladké Vánoce: upečte si perníčky a štólu

Na Štědrý den se můžeme těšit ještě celé tři adventní víkendy. Začněte už nyní s prvními přípravami a vánočním pečením. Víte, do jakého cukroví se pustit právě teď?
2. 12. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Necelé tři týdny před Štědrým dnem přichází na scénu cukroví, které potřebuje déle rozležet a neobsahuje mnoho tuku. Je čas péct perníčky, štólu, zázvorky i sušenky. Bez obav je můžete skladovat i mimo lednici. Na svoji chvíli si počkají v papírové nebo plechové krabici uložené na chladném místě. Máte-li balkon, gratulujeme! To je přesně to nejlepší místo na cukroví. Před nenasytnými ochutnávači ho však neuchrání.

Na perníčky si jistě schraňujete rodinný recept. Pokud budete péct s dětmi, dejte raději přednost perníčkům, které jsou hned měkké. Malí mlsalové neodolají a mohli by si vylámat zuby. My pro vás máme recept na perníčky, které sice potřebují uležet, zato se v nich krásně prolnou chutě zimního koření a sladkého medu.



U nás se před Vánocemi peče vánočka, v Německu štóla. Letos nemusí chybět ani na vašem vánočním stole. Je vláčná, plná šťavnatého kandovaného ovoce, křupavých mandlí a sladkého marcipánu. Upečte ji co nejdříve, zabalte do papíru na pečení, alobalu a nechte pěkně uležet na balkoně.

Zázvor patří k zimě stejně neodmyslitelně jako horké nápoje. Báječně prohřívá a voní. Pikantní zázvorky pekly už naše prababičky. Kořenit je nemusíte jen zázvorem. Chutný je také anýz, skořice či fenykl. Ti, kteří nesmějí mléčné výrobky, vás pochválí. Zázvorky podle našeho receptu jsou bez másla.



Italské biscotti asi hned tak neskousnete, namočené do dezertního vína jsou však dokonalou sladkou tečkou za vánočním hodováním. Darujte je spolu s portským svým přátelům. Takový dárek neodmítnou!

4× recept na vánoční pečení:


Související

Norimberské perníčky

Perníčky, které se při pečení krásně nafouknou, vyvinula šéfredaktorka Hanka. Tajemství je v žitné mouce. A jíst se...
REKLAMA

Přidat komentář