Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladké Vánoce: upečte si perníčky a štólu

vánoční perníčky
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Na Štědrý den se můžeme těšit ještě celé tři adventní víkendy. Začněte už nyní s prvními přípravami a vánočním pečením. Víte, do jakého cukroví se pustit právě teď? 

 

Necelé tři týdny před Štědrým dnem přichází na scénu cukroví, které potřebuje déle rozležet a neobsahuje mnoho tuku. Je čas péct perníčky, štólu, zázvorky i sušenky. Bez obav je můžete skladovat i mimo lednici. Na svoji chvíli si počkají v papírové nebo plechové krabici uložené na chladném místě. Máte-li balkon, gratulujeme! To je přesně to nejlepší místo na cukroví. Před nenasytnými ochutnávači ho však neuchrání.

Na perníčky si jistě schraňujete rodinný recept. Pokud budete péct s dětmi, dejte raději přednost perníčkům, které jsou hned měkké. Malí mlsalové neodolají a mohli by si vylámat zuby. My pro vás máme recept na perníčky, které sice potřebují uležet, zato se v nich krásně prolnou chutě zimního koření a sladkého medu.

zdobené perníčky

U nás se před Vánocemi peče vánočka, v Německu štóla. Letos nemusí chybět ani na vašem vánočním stole. Je vláčná, plná šťavnatého kandovaného ovoce, křupavých mandlí a sladkého marcipánu. Upečte ji co nejdříve, zabalte do papíru na pečení, alobalu a nechte pěkně uležet na balkoně.

Zázvor patří k zimě stejně neodmyslitelně jako horké nápoje. Báječně prohřívá a voní. Pikantní zázvorky pekly už naše prababičky. Kořenit je nemusíte jen zázvorem. Chutný je také anýz, skořice či fenykl. Ti, kteří nesmějí mléčné výrobky, vás pochválí. Zázvorky podle našeho receptu jsou bez másla.

zázvorové sušenky

Italské biscotti asi hned tak neskousnete, namočené do dezertního vína jsou však dokonalou sladkou tečkou za vánočním hodováním. Darujte je spolu s portským svým přátelům. Takový dárek neodmítnou!

4× recept na vánoční pečení:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč