Vlastnoručně připravené a krásně zabalené dárky z kuchyně nikdy nezklamou.
Při nákupu dárků v obchodě můžete často sáhnout vedle a netrefit se do vkusu obdarovaného. Dárky z kuchyně jsou ale sázka na jistotu – dobré jídlo přece miluje každý! Vyberte si některý z našich nápadů, nakupte ingredience a hotový dárek ozdobně zabalte. I kupovanou sklenici nebo obal můžete ještě doplnit vlastnoručně napsaným přáním.
Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady:
Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo.
...
Už víte, co všechno do sekané patří. Teď přichází otázka, jak ji správně upéct. Kolik času si na českou klasiku vymezit, když ji chcete připravit k nedělními obědu? Doba, která je zapotřebí, aby sekaná strávila v troubě, se odvíjí od její...
Dýňová polévka si rychle získala česká polévková srdce. Dýně je skvelou surovinou, ze které nasytíte i širokou rodinu. Můžete ji pokaždé připravit trochu jinak a vždycky bude lahodná. Zkusili jste už přidat mrkev, jablko či muškátový oříšek...
Nejlepší palačinky jsou tenké tak, že stačí dovnitř jen trošku náplně. Velká část palačinkového kouzla spočívá právě v jejich subtilnosti a jemnosti. Tu může doprovázet lehká vrstva džemu, cukru nebo rozmačkaného ovoce. Jak docílit, že...
Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!
...
Jaro je časem bylinek, květů a výhonků. Právě ony v sobě mají spoustu zdraví prospěšných látek, voní a skvěle chutnají. Jednou z variant, jak jich využít, je příprava domácích sirupů. Pít je pak můžete pít po celý rok. Při jejich výrobě se...