Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Na víkend: 5 dezertů s karamelem

Na víkend: 5 dezertů s karamelem

Ochutnejte neodolatelné sladkosti s lehce kouřovým nádechem. Vybere si každý.
24. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Připravit karamel patří k základním cukrářským dovednostem. Snadno se to naučíte i vy. Do hrnce se silnějším dnem nasypte potřebné množství cukru a pod stálým dohledem ho nechte rozpustit, až získá zlatohnědou barvu. Při karamelizování buďte opatrní, rozpuštěný cukr je velmi horký a ulpívá na pokožce. Mohli byste přijít k ošklivým popáleninám. Z kuchyně raději vyžeňte děti i domácí mazlíčky. Podívejte se na video, jak připravit karamel snadno a rychle.

Tip redakce: Oblíbili jsme si kondenzované mléko Salko, které se dá koupit již zkaramelizované. Ušetříte tak spoustu času a energie jeho vařením. Prostě jen otevřete plechovku, a můžete vykouzlit lahodné karamelové krémy či dezerty. Tady jsou naše nejoblíbenější.

Dokud neochutnáte, neuvěříte, že může být něco tak dobrého. Dvojice banány a karamel je něco jako jahody a šampaňské, Romeo a Julie nebo párek a hořčice. Tohle prostě musíte poznat! Budete ho dělat znova… a znova… a znova…

Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.

Crème fraîche je něco mezi klasickou zakysanou smetanou a šlehačkou. Výhodou je nízký podíl laktózy, který vám nerozhodí trávení, a to je velké plus pro tento sladký košíček.

Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.

Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu!

Připravila Jana Kopřivová






REKLAMA

Přidat komentář