Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jarní polévka 6x jinak

Jarní polévka 6x jinak

S odvahou zkombinujte suroviny, ze kterých byste polévku obvykle nevařili. Naše nápady na jarní vaření vás okouzlí.
13. 4. 2012 | Autor: redakce Apetitu
Rozmixované avokádo stačí krátce prohřát, varem totiž zhořkne. Marinovaná cibule dodá polévce pikantnost, která avokádu chybí.

Přestože jde o dva druhy cibulové zeleniny, nasládlá jarní cibulka a štiplavý pórek k sobě překvapivě dobře pasují.

Štiplavou chuť ředkviček i mladých listů zjemní a doladí smetana ke šlehání. Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.

Šťáva z citronu a vejce promění obyčejný vývar ve svěží řeckou specialitu. Nemáte-li v polévce rádi rýži, zavařte do vývaru těstovinovou rýži z tvrdé pšenice, která má tužší konzistenci. Koupíte ji pod názvem orzo.

Povařený hlávkový salát se oproti čerstvému lépe tráví. Vývar ze syrové šunky je zase chutnější než z uzeného masa.

Mladá karotka a čerstvý zázvor udělají z této polévky lék proti jarní únavě. Povzbudí, doplní vitaminy, zahřeje i osvěží.




REKLAMA

Přidat komentář