Plná zdraví a energie
Suroviny
bylinky
3
hrsti
baby špenát, mladé kopřivy, jarní cibulka, jahodové a fialkové listí, řepík
máslo
1
PL
vývar
500
ml
smetana na vaření
500
ml
žloutek
2
ks
sůl
pepř
petrželka
sekaná
pažitka
Postup
1
Opláchněte 3 hrsti jarních bylinek (baby špenát, mladé kopřivy, jarní cibulka, jahodové a fialkové listí, řepík), nasekejte nadrobno a 2 minuty opékejte na 1-2 lžících másla. Zalijte 500 ml vývaru, 5 minut povařte a ztlumte. V 500 ml smetany na vaření rozkvedlejte 2 žloutky a za stálého míchání vlijte do polévky a prohřejte. Osolte, opepřete a nakonec vmíchejte sekanou petrželku a pažitku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x jarní polévka(10 receptů )
- Lehké jarní menu na neděli(6 receptů )
- Kopřiva, petrželka a pažitka: 24 receptů, ve kterých hrají prim tyto bylinky (24 receptů )