Španělská specialita, bez níž se tamní léto neobejde. Způsobů přípravy i dochucovadel je řada – v restauraci vám číšník nabídne hned celý podnos s mističkami, ze kterých si sami naberete kostičky chleba, okurek, cibule nebo paprik.
Suroviny
rajče
4
ks
velká, zralá, oloupaná a bez semínek, na větší kousky
paprika červená
2
ks
na větší kousky
česnek
1
stroužek
na kostičky
cibule
1
ks
velká, na kostičky
toustový chléb
3
plátky
kůrky, namočené ve vodě a ,vyždímané‘
vývar zeleninový
750
ml
lze nahradit vodou
olivový olej
120
ml
citronová šťáva
3
PL
lze nahradit vinným octem
sůl
pepř
bylinky
podle chuti
Na ozdobu
na drobné kostičky
najemno
na kostičky, opečený
Postup
1
Všechnu zeleninu kromě té na ozdobu rozmixujte.
2
Přilijte vodu, olej a spolu s vymačkanou střídkou ještě promixujte, aby vznikla hustá polévka. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou nebo octem.
3
Podávejte ozdobené drobnými kostičkami zeleniny, případně opečeného chleba. V horkých dnech můžete přihodit i pár kostek ledu.
Komentáře