Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2697 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 301 g
Tuky 124 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Španělská specialita, bez níž se tamní léto neobejde. Způsobů přípravy i dochucovadel je řada – v restauraci vám číšník nabídne hned celý podnos s mističkami, ze kterých si sami nabe­rete kostičky chleba, okurek, cibule nebo paprik.

Suroviny

velká, zralá, oloupaná a bez semínek, na větší kousky
na větší kousky
česnek 1 stroužek
na kostičky
velká, na kostičky
kůrky, namočené ve vodě a ,vyždímané‘
vývar zeleninový 750 ml
lze nahradit vodou
olivový olej 120 ml
lze nahradit vinným octem
sůl
pepř
bylinky
podle chuti
Na ozdobu
na drobné kostičky
najemno
na kostičky, opečený

Postup

1

Všechnu zeleninu kromě té na ozdobu rozmixujte.

2

Přilijte vodu, olej a spolu s vymačkanou střídkou ještě promixujte, aby vznikla hustá polévka. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou nebo octem.

3

Podávejte ozdobené drobnými kostičkami zeleniny, případně opečeného chleba. V horkých dnech můžete přihodit i pár kostek ledu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:04
Recept se nachází v č.8/04, str.40

Apetit magazín