0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2697 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 301 g
Tuky 124 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Španělská specialita, bez níž se tamní léto neobejde. Způsobů přípravy i dochucovadel je řada – v restauraci vám číšník nabídne hned celý podnos s mističkami, ze kterých si sami nabe­rete kostičky chleba, okurek, cibule nebo paprik.

Suroviny

velká, zralá, oloupaná a bez semínek, na větší kousky
paprika červená 2 ks
na větší kousky
česnek 1 stroužek
na kostičky
cibule 1 ks
velká, na kostičky
toustový chléb 3 plátky
kůrky, namočené ve vodě a ,vyždímané‘
vývar zeleninový 750 ml
lze nahradit vodou
olivový olej 120 ml
citronová šťáva 3 PL
lze nahradit vinným octem
sůl
pepř
bylinky
podle chuti
Na ozdobu
na drobné kostičky
cibule
najemno
toustový chléb
na kostičky, opečený

Postup

1

Všechnu zeleninu kromě té na ozdobu rozmixujte.

2

Přilijte vodu, olej a spolu s vymačkanou střídkou ještě promixujte, aby vznikla hustá polévka. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou nebo octem.

3

Podávejte ozdobené drobnými kostičkami zeleniny, případně opečeného chleba. V horkých dnech můžete přihodit i pár kostek ledu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.40

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč