Hotová za pár minut!
Suroviny
pórek
1
ks
olivový olej
4
PL
brambory
1
ks
oloupaná a nastrouhaná nahrubo
vývar kuřecí
l
nebo zeleninový vývar
špenát
3
ks
mražené, např. Bonduelle
sůl
smetana na vaření
1
kelímek
pokojové teploty
parmazán
5
PL
na posypání
pepř
Postup
1
Z pórku odkrojte ovadlé části, důkladně jej omyjte a pak celý nakrájejte. Bílou část podélně rozkrojte a poté nasekejte na půlkolečka, totéž postupně udělejte i se zelenou natí.
2
V širším hlubším hrnci rozpalte olivový olej, vsypte pórek a opečte ho doměkka, zhruba pět minut. Přidejte bramboru a smažte dalších pět minut. Vlijte 850 ml kuřecího vývaru a vařte deset minut. Pak přihoďte špenátové kostky a nechte je úplně rozpustit. Krátce povařte.
3
Stáhněte plamen a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Zdá-li se vám polévka příliš hustá, zřeďte ji zbylým vývarem.
4
Před podáváním vmíchejte parmazán a ještě jím jednotlivé porce posypte. Pozor – rychle se rozpouští!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní menu z jednoho stolu(6 receptů )