Špenátová polévka s parmazánem

Špenátová polévka s parmazánem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (43)
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1195 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 36 g
Tuky 93 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hotová za pár minut!

Suroviny

1 ks
pór
olivový olej 4 PL
brambory 1 ks
oloupaná a nastrouhaná nahrubo
vývar kuřecí l
nebo zeleninový vývar
špenát 3 ks
mražené, např. Bonduelle
sůl
smetana na vaření 1 kelímek
pokojové teploty
parmazán 5 PL
na posypání
pepř

Z pórku odkrojte ovadlé části, důkladně jej omyjte a pak celý nakrájejte. Bílou část podélně rozkrojte a poté nasekejte na půlkolečka, totéž postupně udělejte i se zelenou natí.

V širším hlubším hrnci rozpalte olivový olej, vsypte pórek a opečte ho doměkka, zhruba pět minut. Přidejte bramboru a smažte dalších pět minut. Vlijte 850 ml kuřecího vývaru a vařte deset minut. Pak přihoďte špenátové kostky a nechte je úplně rozpustit. Krátce povařte.

Stáhněte plamen a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Zdá-li se vám polévka příliš hustá, zřeďte ji zbylým vývarem.

Před podáváním vmíchejte parmazán a ještě jím jednotlivé porce posypte. Pozor – rychle se rozpouští!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit