Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Z košíku rovnou do skleničky. Tip na 3 nové zavařeniny

Z košíku rovnou do skleničky. Tip na 3 nové zavařeniny

Zavařte si letní úrodu, abyste si na ní mohli pochutnat i v zimních měsících. Skleničky plné dobrot jsou skvělé také jako pozornost či dárek pro přátele.
31. 8. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Zavařenina není jen marmeláda nebo kompot nasladko. Pikantní či slané ochucení letních plodů skvěle zafunguje při podávání se sýry a vínem. Uvařte si je podle nás:


Jak správně zavařovat


  • Než se pustíte do přípravy zavařenin, s předstihem si připravte sklenice a víčka. Důkladně je omyjte v horké vodě se saponátem nebo v myčce.
  • Hotové zavařeniny plňte do dokonale vysušených sklenic. Z hrnce nabírejte od středu, aby byla směs co nejvíce horká.
  • Vybírejte sklenice podle počtu členů domácnosti. Pokud připravujete zavařeniny jen pro sebe či pro dva, stačí vám malé skleničky. Pro velkou rodinu dejte přednost sklenicím o objemu 0,7 l.
  • Právě naplněné, horké sklenice se šroubovacím uzávěrem stačí jen obrátit dnem vzhůru, víčko samo díky podtlaku dokonale přilne. Zavařeniny můžete také klasicky sterilovat v hrnci.

REKLAMA

Přidat komentář