Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Biovaření: lněné semínko

Biovaření: lněné semínko

Semínka lnu jsou zárodkem celé rostliny a zásobárnou živin a cenný látek, kterých můžete využít i vy.
19. 9. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Hnědá či zlatá semínka lnu se lisují na olej, jedí se samotná nebo jako součást pokrmů. Obsahují zdravé omega-3 mastné kyseliny, vitaminy a minerální látky. Fungují jako rychlá pomoc při zácpě a trávicích obtížích. To nejlepší ze sebe lněné semínko vydá jen tehdy, pokud ho pořádně rozkoušete, nebo ještě lépe rozdrtíte, povaříte či předem namočíte a rozmixujete. Pak ho můžete přidat do moučníků, které díky němu budou krásně nadýchané, dále do chleba, sušenek, karbanátků či lívanců.

Jídla s lněným semínkem podle biokuchařky Hanky Zemanové:



Kde koupit


V prodejnách zdravé výživy, dm drogeriích či supermarketech. Například Interspar nabízí více než sto bioproduktů pod privátní značkou Spar Natur*pur.

REKLAMA

Přidat komentář