Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2524 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 220 g
Tuky 149 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jsou krásně křupavé, zdravé – a velmi rychle hotové! Pochopitelně můžete použít běžné máslo, jen doporučujeme vyhnout se uměle ztužovaným tukům.

Suroviny

máslo 100 g
bio, lze nahradit biotukem
javorový sirup 100 g
nejlépe nedoslazovaný
sůl mořská špetka
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka špaldová celozrnná hladká 80 g
jemně mletá
slunečnicová semínka 50 g
lze nahradit jinými semínky
vlašské ořechy 50 g
lze nahradit lískovými
skořice 1
mletá, lze nahradit vanilkou
1.  Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Na dva plechy mázněte trochu másla a potáhněte je papírem na pečení.

2.  V misce utřete elektrickým šlehačem máslo a pomalu do něj zašlehejte javorový sirup rozmíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. Až se hmota začne jakoby srážet, vmíchejte dvě lžíce hladké mouky a ještě trochu prošlehejte. Potom vařečkou vmíchejte zbytek pšeničné i špaldové mouky, ořechy a koření. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte lžíci mouky.

3.  Pomocí dvou lžiček nebo rukama tvarujte malé hrudky a klaďte je na plechy. Pečte v předehřáté troubě přibližně dvacet minut.

Tip na obměnu
Udělejte si müsli hrudky! Do těsta přidejte 1 lžíci javorového sirupu navíc a spolu s moukou přisypejte 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit