Jsou krásně křupavé, zdravé – a velmi rychle hotové! Pochopitelně můžete použít běžné máslo, jen doporučujeme vyhnout se uměle ztužovaným tukům.
Suroviny
máslo
100
g
bio, lze nahradit biotukem
javorový sirup
100
g
nejlépe nedoslazovaný
sůl mořská
špetka
mouka pšeničná hladká
100
g
mouka špaldová celozrnná hladká
80
g
jemně mletá
slunečnicová semínka
50
g
lze nahradit jinými semínky
vlašské ořechy
50
g
lze nahradit lískovými
skořice
1
mletá, lze nahradit vanilkou
1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Na dva plechy mázněte trochu másla a potáhněte je papírem na pečení.
2. V misce utřete elektrickým šlehačem máslo a pomalu do něj zašlehejte javorový sirup rozmíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. Až se hmota začne jakoby srážet, vmíchejte dvě lžíce hladké mouky a ještě trochu prošlehejte. Potom vařečkou vmíchejte zbytek pšeničné i špaldové mouky, ořechy a koření. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte lžíci mouky.
3. Pomocí dvou lžiček nebo rukama tvarujte malé hrudky a klaďte je na plechy. Pečte v předehřáté troubě přibližně dvacet minut.
Tip na obměnu
Udělejte si müsli hrudky! Do těsta přidejte 1 lžíci javorového sirupu navíc a spolu s moukou přisypejte 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček.
2. V misce utřete elektrickým šlehačem máslo a pomalu do něj zašlehejte javorový sirup rozmíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. Až se hmota začne jakoby srážet, vmíchejte dvě lžíce hladké mouky a ještě trochu prošlehejte. Potom vařečkou vmíchejte zbytek pšeničné i špaldové mouky, ořechy a koření. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte lžíci mouky.
3. Pomocí dvou lžiček nebo rukama tvarujte malé hrudky a klaďte je na plechy. Pečte v předehřáté troubě přibližně dvacet minut.
Tip na obměnu
Udělejte si müsli hrudky! Do těsta přidejte 1 lžíci javorového sirupu navíc a spolu s moukou přisypejte 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček.
Komentáře
Anonym
08.10.2007 14:09
s medem?
Anonym
10.10.2007 07:57
Apetit 2/07
Anonym
21.01.2008 19:07
Voňavé a rychlé
Anonym
19.08.2008 21:36
moc dobré