Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem
Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2309 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 194 g
Tuky 147 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou krásně křupavé, zdravé – a velmi rychle hotové! Pochopitelně můžete použít běžné máslo, jen doporučujeme vyhnout se uměle ztužovaným tukům.

Suroviny

máslo 100 g
sůl mořská 1 špetka
mouka špaldová celozrnná hladká 80 g
slunečnicová semínka 50 g
či jiná semínka
mletá

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Na dva plechy mázněte trochu másla a potáhněte je papírem na pečení.

2

V misce utřete elektrickým šlehačem máslo a pomalu do něj zašlehejte javorový sirup rozmíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli.

3

Až se hmota začne jakoby srážet, vmíchejte dvě lžíce hladké mouky a ještě trochu prošlehejte.

4

Potom vařečkou vmíchejte zbytek pšeničné i špaldové mouky, ořechy a koření. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte lžíci mouky.

5

Pomocí dvou lžiček nebo rukama tvarujte malé hrudky a klaďte je na plechy. Pečte v předehřáté troubě přibližně dvacet minut.

Tip na obměnu
Udělejte si müsli hrudky! Do těsta přidejte 1 lžíci javorového sirupu navíc a spolu s moukou přisypejte 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

19.08.2008 21:36
Rychlé, jednoduché, velice dobré, Doporučuju.
21.01.2008 19:07
Hrudky jsou moc moc dobré a díky skořici báječně voní i chutnají. Použila jsem 50 g slunečnice a 50 mandlí. Navíc jsou dost rychle hotové. Máslo s javorovým sirupem se sice vůbec nespojí, ale ničemu to nevadí - po přidání mouky je směs pěkně hladká.
10.10.2007 07:57
Recept se nachází v č. 2/07, str. 81
08.10.2007 14:09
dal by se sirup nahradit medem? Jakým množstvím?

Apetit magazín