0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2524 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 220 g
Tuky 149 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou krásně křupavé, zdravé – a velmi rychle hotové! Pochopitelně můžete použít běžné máslo, jen doporučujeme vyhnout se uměle ztužovaným tukům.

Suroviny

máslo 100 g
bio, lze nahradit biotukem
javorový sirup 100 g
nejlépe nedoslazovaný
sůl mořská špetka
mouka pšeničná hladká 100 g
mouka špaldová celozrnná hladká 80 g
jemně mletá
slunečnicová semínka 50 g
lze nahradit jinými semínky
vlašské ořechy 50 g
lze nahradit lískovými
skořice 1
mletá, lze nahradit vanilkou
1.  Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Na dva plechy mázněte trochu másla a potáhněte je papírem na pečení.

2.  V misce utřete elektrickým šlehačem máslo a pomalu do něj zašlehejte javorový sirup rozmíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. Až se hmota začne jakoby srážet, vmíchejte dvě lžíce hladké mouky a ještě trochu prošlehejte. Potom vařečkou vmíchejte zbytek pšeničné i špaldové mouky, ořechy a koření. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte lžíci mouky.

3.  Pomocí dvou lžiček nebo rukama tvarujte malé hrudky a klaďte je na plechy. Pečte v předehřáté troubě přibližně dvacet minut.

Tip na obměnu
Udělejte si müsli hrudky! Do těsta přidejte 1 lžíci javorového sirupu navíc a spolu s moukou přisypejte 2 lžíce jemně mletých ovesných vloček.

Komentáře

Anonym

dal by se sirup nahradit medem? Jakým množstvím?

Anonym

Recept se nachází v č. 2/07, str. 81

Anonym

Hrudky jsou moc moc dobré a díky skořici báječně voní i chutnají. Použila jsem 50 g slunečnice a 50 mandlí. Navíc jsou dost rychle hotové. Máslo s javorovým sirupem se sice vůbec nespojí, ale ničemu to nevadí - po přidání mouky je směs pěkně hladká.

Anonym

Rychlé, jednoduché, velice dobré, Doporučuju.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč