0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3x luštěniny

pikantní fazolová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Novoroční čočka by v lednu neměla být jedinou luštěninou ve vašem jídelníčku. Nabízíme vám tři recepty, od nichž můžete odpíchnout svou fantazii.

Dušená cizrna s harissou

  1. Na lžíci olivového oleje opékejte do změknutí plátky z 1 červené cibule a proužky z 1 červené papriky. Trvá to asi 10 minut.
  2. Vmíchejte 2 drcené stroužky česneku a 2,5 lžíce harissy a 1–2 minuty opékejte.
  3. Vlijte 400g konzervu krájených rajčat, 400 ml vývaru a slitou 400g konzervu cizrny; 20 minut zvolna povařte.
  4. Pak sejměte z ohně, přidejte lžičku medu, střik citronové šťávy a nasekaný svazek koriandru či máty. Podávejte s kuskusem.

Fazolová polévka

  1. Na lžíci olivového oleje zvolna 10 minut opékejte 1 cibuli, 1 mrkev a 2 celerové řapíky, všechno nasekané.
  2. Vmíchejte 2 drcené stroužky česneku, bobkový list, půl lžičky italské bylinkové směsi, 400g konzervu krájených rajčat a 600 ml horkého vývaru.
  3. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a zvolna vařte 15 minut.
  4. Vsypte propláchnuté fazole ze 400g konzervy a 5 minut povařte. Dochuťte. Podávejte s pestem a parmazánem.

Indický dhal

  1. Uvařte doměkka 200 g červené čočky, trvá to asi 15 minut.
  2. Na pánvi minutu opékejte lžičku římského kmínu a půl lžičky kurkumy na lžíci olivového oleje. Vmíchejte nastrouhaný 3cm kousek zázvoru, 1 cibuli, 2 chilli papričky bez semen a 2 rajčata, vše nadrobno nakrájené, a 1 prolisovaný stroužek česneku. 10 minut prohřívejte.
  3. Pak vmíchejte slitou čočku a čerstvý koriandr, osolte, opepřete. Jezte s rýží či chlebovými plackami.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč