0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušená cizrna s uzeným

Dušená cizrna s uzeným

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 221 g
Tuky 48 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Robustní luštěnina vytváří ideální základ pro sytá jídla z ‚jednoho hrnce‘; můžete s ní pak zacházet podobně jako s bramborami. Cizrna má ale tu výhodu, že se na rozdíl od nich nerozváří a zůstává trochu křupavá. Dobře vynikne také s hustšími omáčkami a v nejrůznějších kombinacích s masem i zeleninou. Aromatická omáčka z rajčat připomíná její oblibu ve středomořské, zvlášť italské a španělské kuchyni – a uzené (vegetariáni ho samozřejmě můžou vynechat) ji učí česky!

Suroviny

cizrna 400 g
vařené nebo konzervovaná
cibule 1 ks
střední velikost, oloupaná, nakrájená
česnek 3 stroužky
nasekaný
olivový olej 2 PL
konzervovaná rajčata 250 g
loupaná
petrželka hrst
nasekaná
sůl
pepř
cukr špetka
lze vynechat
hrst
vypeckované olivy
4 plátky
libové uzené nebo šunka, moravské maso
1. V hlubší silnostěnné pánvi nebo kastrolu rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm plátky uzeného nebo šunky. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.

2. Přilijte zbylý olej, rozehřejte ho, osmahněte cibuli a česnek, vsypte odkapanou cizrnu, promíchejte a zalijte konzervovanými rajčaty i s nálevem. Promíchejte, krátce poduste a pak povařte odkryté tak, aby se většina tekutiny odpařila.

3. Omáčku ,dotáhněte‘ solí, pepřem, případně špetkou cukru. Přisypte petrželku a olivy nakrájené na plátky. Promíchejte, minutu prohřejte a podávejte s plátky masa nebo šunky.

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč