Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená cizrna s uzeným
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2548 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 237 g
Tuky 87 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijte cizrnu jako základ pro sytá jídla z ‚jednoho hrnce‘; můžete s ní pak zacházet podobně jako s bramborami. Cizrna má ale tu výhodu, že se na rozdíl od nich nerozváří a zůstává trochu křupavá. Dobře vynikne s hustšími omáčkami v kombinacích s masem i zeleninou. 

Suroviny

cizrna 400 g
vařené nebo konzervovaná
česnek 3 stroužky
olivový olej 2 PL
petrželka 1 hrst
sůl
pepř
cukr 1 špetka
bez pecek
uzené maso 4 plátky
nebo šunka

Postup

1

V hlubší silnostěnné pánvi nebo kastrolu rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm plátky uzeného nebo šunky. Vyjměte a uchovejte na teplém místě.
 

2

Přilijte zbylý olej, rozehřejte ho, osmahněte na jemno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, vsypte odkapanou cizrnu, promíchejte a zalijte konzervovanými rajčaty i s nálevem. Promíchejte, krátce poduste a pak povařte odkryté tak, aby se většina tekutiny odpařila.

3

Omáčku ,dotáhněte‘ solí, pepřem, případně špetkou cukru. Přisypte petrželku a olivy nakrájené na plátky. Promíchejte, minutu prohřejte a podávejte s plátky masa nebo šunky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

04.09.2007 18:18
Recept se nachází v č.3/06, str.88