V arabské kuchyni je cizrna vyloženě nepostradatelná a recept na hummus, pikantní pastu z ní, je naprostou klasikou. Ochucuje se po libosti, počínaje jemnými bylinkami a konče různým množstvím česneku nebo ostrým kořením. Základ ovšem zůstává: hladce prošlehaná cizrnová pasta, zvláčněná kvalitním olejem.
Suroviny
Postup
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu, přidejte sezamovou pastu tahini a rozmixujte.
Postupně při tom přilévejte olej; trochu si však ponechte stranou na zakápnutí. Na závěr přidejte kořenicí přísady a krátce prošlehejte, aby se vše spojilo do hladké pasty.
Hummus můžete podávat ihned, chutná za tepla i studena.
Pokud vám nějaký zbude (v chladu vydrží i několik dnů), zakápněte ho olejem, aby pasta neosychala.
Podávejte jako pomazánku na chléb nebo jiné pečivo, s drobným slaným pečivem, případně s chipsy jako dip. S hummusem samozřejmě skvěle ladí i chlebové placky.
Komentáře
Anonym
28.06.2006 09:41
do hommousu patri take tahini
Anonym
28.06.2006 10:48
Tahini a cumin
Anonym
19.03.2007 15:30
tahini
Anonym
06.05.2007 21:02
Kde koupit tahini
Anonym
04.06.2007 13:40
tahini
Anonym
27.06.2007 04:13
hummus jinak
Anonym
28.06.2006 11:27
hummus
Anonym
04.09.2007 19:33
Apetit 3/06
Anonym
21.10.2007 13:37
Hummus
Anonym
10.01.2008 19:53
hummus