Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na to: hovězí dršťky

Odhoďte předsudky. Dršťky vyhledávají labužníci po celém světě. Když je správně připravíte, je to lahůdka.
21. 1. 2014 | Autor: redakce Apetitu

Chutná vám játrová paštika nebo párečky ve střívku? Zkuste stejným způsobem přistupovat i k dršťkám, a uvidíte, jak si pochutnáte. Pokud se vám do nich i přesto nechce, můžete je ve většině receptů zaměnit za hlívu ústřičnou.

Předvaření a příprava drštěk


Běžné očištění
Syrové dršťky řádně operte pod tekoucí vodou a odřežte z nich všechny tmavé části a lůj (hovězí tuk).

Předvaření
Základní příprava spočívá v třicetiminutovém předvaření ve dvou vodách, až třetí vývar použijete do pokrmu. Podrobný popis najdete v receptu na dršťkovou polévku.



Po italsku
Dršťky vyperte v několika vodách. Odřízněte lůj a tmavé části. Pak posypte hladkou moukou a dobře vymněte. Vyperte ve studené vodě. Vyjměte, posypte solí, promněte a znovu vyperte. Zalijte mlékem a nechte 24 hodin v chladu. Pak znovu vyperte a zalijte vodou, přiveďte k varu a vodu vylijte. Dvakrát opakujte a pak uvařte doměkka.

Bez odkladu
Čerstvé dršťky jsou trochu cítit a stejně jako jiné vnitřnosti je nutné ihned je zpracovat. Při jejich přípravě hodně větrejte a zpracovaný ‚polotovar‘ zamrazte na příště.

Jak jíst
Uvařte si dršťkovou polévku nebo zadělávané dršťky se smetanou.

 

Související

Zadělávané dršťky

Tradiční český recept zřejmě vychází z francouzského předpisu na dršťky po lyonsku. V jemné smetanové omáčce vynikne...

Dršťková polévka

Dámičky se asi budou tvářit vyděšeně, ale doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém...
REKLAMA

Přidat komentář