Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pařížské rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 93
Do 75 minut Snadné Na asi 50 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9111 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 684 g
Tuky 624 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládovou polevou… Opravdu božské pařížské rohlíčky jsou klasický zákusek, který je až překvapivě snadné připravit! Budete-li je péct jako vánoční cukroví, volte menší průměr zdobících špiček, aby výsledné kousky byly menší.

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
mleté
Na krém
vejce 3 ks
kakao 30 g
máslo 250 g
Na polevu
lze nahradit 200 g čokolády na vaření a 100-120 g ztuženého tuku
na dozdobení, lze vynechat

Postup

1

Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

2

Všechny suroviny na těsto smíchejte v misce.

3

Cukrářským sáčkem tvarujte přímo na plech rohlíčky široké asi 2 cm a dlouhé tak 6 cm.

4

Pečte je (spíše sušte) při nízké teplotě do světle růžové; trvá to asi dvacet minut. Ještě horké sundejte z plechu – po vychladnutí totiž mají tendenci lámat se.

5

Na plotýnku postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechte vychladnout.

6

V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém.

7

Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky.

8

Poleva na pařížské rohlíčky

Připravte si tmavou čokoládovou polevu (pokud ji nemáte, rozpusťte ve vodní lázni tuk s čokoládou na vaření) a rohlíčky polijte.

Pokud chcete, můžete je ještě přecákat bílou polevou. Hotové rohlíčky nechte dva dny v chladu rozležet.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín