Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Pro zkušené Na asi 50 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9111 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 684 g
Tuky 624 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládou… Opravdu božské!

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
vlašské ořechy 300 g
mleté
moučkový cukr 300 g
mouka pšeničná hladká 3 PL
Na krém
vejce 3 ks
krupicový cukr 120 g
kakao 30 g
máslo 250 g
Na polevu
čokoládová poleva 3 bal
lze nahradit 200 g čokolády na vaření a 100-120 g ztuženého tuku
poleva bílá 1 ks
na dozdobení, lze vynechat

Postup

1

Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

2

Všechny suroviny na těsto smíchejte v misce.

3

Cukrářským sáčkem tvarujte přímo na plech rohlíčky široké asi 2 cm a dlouhé tak 6 cm.

4

Pečte je (spíše sušte) při nízké teplotě do světle růžové; trvá to asi dvacet minut. Ještě horké sundejte z plechu – po vychladnutí totiž mají tendenci lámat se.

5

Na plotýnku postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechte vychladnout.

6

V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém.

7

Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky.

8

Připravte si tmavou čokoládovou polevu (pokud ji nemáte, rozpusťte ve vodní lázni tuk s čokoládou na vaření) a rohlíčky polijte.

Pokud chcete, můžete je ještě přecákat bílou polevou. Nechte dva dny v chladu rozležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit