0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Pro zkušené Na asi 50 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9111 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 684 g
Tuky 624 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládou… Opravdu božské!

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
vlašské ořechy 300 g
mleté
moučkový cukr 300 g
mouka pšeničná hladká 3 PL
Na krém
vejce 3 ks
krupicový cukr 120 g
kakao 30 g
máslo 250 g
Na polevu
čokoládová poleva 3 bal
lze nahradit 200 g čokolády na vaření a 100-120 g ztuženého tuku
poleva bílá 1 ks
na dozdobení, lze vynechat

Postup

1

Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

2

Všechny suroviny na těsto smíchejte v misce.

3

Cukrářským sáčkem tvarujte přímo na plech rohlíčky široké asi 2 cm a dlouhé tak 6 cm.

4

Pečte je (spíše sušte) při nízké teplotě do světle růžové; trvá to asi dvacet minut. Ještě horké sundejte z plechu – po vychladnutí totiž mají tendenci lámat se.

5

Na plotýnku postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechte vychladnout.

6

V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém.

7

Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky.

8

Připravte si tmavou čokoládovou polevu (pokud ji nemáte, rozpusťte ve vodní lázni tuk s čokoládou na vaření) a rohlíčky polijte.

Pokud chcete, můžete je ještě přecákat bílou polevou. Nechte dva dny v chladu rozležet.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč