Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládou… Opravdu božské!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto smíchejte v misce.
Cukrářským sáčkem tvarujte přímo na plech rohlíčky široké asi 2 cm a dlouhé tak 6 cm.
Pečte je (spíše sušte) při nízké teplotě do světle růžové; trvá to asi dvacet minut. Ještě horké sundejte z plechu – po vychladnutí totiž mají tendenci lámat se.
Na plotýnku postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechte vychladnout.
V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém.
Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky.
Připravte si tmavou čokoládovou polevu (pokud ji nemáte, rozpusťte ve vodní lázni tuk s čokoládou na vaření) a rohlíčky polijte.
Pokud chcete, můžete je ještě přecákat bílou polevou. Nechte dva dny v chladu rozležet.