0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 49
Do hodiny Pro zkušené Na asi 50 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9111 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 684 g
Tuky 624 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládou… Opravdu božské!

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
vlašské ořechy 300 g
mleté
moučkový cukr 300 g
mouka pšeničná hladká 3 PL
Na krém
vejce 3 ks
krupicový cukr 120 g
kakao 30 g
máslo 250 g
Na polevu
čokoládová poleva 3 bal
lze nahradit 200 g čokolády na vaření a 100-120 g ztuženého tuku
poleva bílá 1 ks
na dozdobení, lze vynechat

Postup

1

Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

2

Všechny suroviny na těsto smíchejte v misce.

3

Cukrářským sáčkem tvarujte přímo na plech rohlíčky široké asi 2 cm a dlouhé tak 6 cm.

4

Pečte je (spíše sušte) při nízké teplotě do světle růžové; trvá to asi dvacet minut. Ještě horké sundejte z plechu – po vychladnutí totiž mají tendenci lámat se.

5

Na plotýnku postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechte vychladnout.

6

V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém.

7

Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky.

8

Připravte si tmavou čokoládovou polevu (pokud ji nemáte, rozpusťte ve vodní lázni tuk s čokoládou na vaření) a rohlíčky polijte.

Pokud chcete, můžete je ještě přecákat bílou polevou. Nechte dva dny v chladu rozležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit