Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (324)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3395 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 574 g
Tuky 66 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Perníčky si upečte pěkně s předstihem, aby se stihly do Vánoc rozležet. Když před pečením uděláte do perníčků malou dírku, získáte krásné a chutné ozdoby na vánoční stromeček.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
moučkový cukr 140 g
perníkové koření 1 PL
hřebíček, skořice, vanilka, anýz, badyán
med 2 PL
vejce 2 ks
tuk 50 g
máslo, hera
Na polevu
bílek 1 ks
citronová štáva
moučkový cukr 150 g
1 Mouku a cukr nasypte na vál, přidejte koření, med, vejce a tuk, a vypracujte hladké, tuhé těsto. Dejte na dva až tři dny uležet.

2 Těsto prohněťte a vyválejte na 2 milimetry tenký plát. Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut.

3 Perníčky po vychladnutí zdobte polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.

Komentáře

Alena Sochurkova

Tento recept opravdu nepotřebuje kypřící prášek ani sodu nebo se na ni jen v seznamu ingrediencí zapomnělo?

Irveem Irveem

Těsto jsem vypracovala přesně dle receptu, ale ta hrůza když jsem ho po dvou dnech vyndala z lednice a chtěla ho vyválet, vřele NEdoporučuji

Martina Zajícová

Dobrý den,
mrzí nás vaše špatná zkušenost. Můžeme se zeptat, co bylo v nepořádku?

Děkujeme, redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit