Vánoční perníčky si upečte pěkně s předstihem, aby se stihly do Vánoc rozležet. Tento recept využijete i ke kreativnímu tvoření. Když před pečením uděláte do perníčků malou dírku, získáte tak krásné a chutné jedlé ozdoby na vánoční stromeček.
Postup
Příprava těsta:
Mouku a cukr spolu prosejte a nasypte na vál, přidejte perníkové koření, med, vejce a tuk, a ručne vypracujte hladké, vláčné a tuhé těsto.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na dva až tři dny uležet na chladné místo mimo lednice.
Vykrajování:
Na vál dejte trochu mouky a těsto znovu prohněťte. Potom vyválejte na asi 2 milimetry tenký plát. Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky.
Jak péct perníčky:
Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 170 stupních podle velikosti perníčkú zhruba 8–12 minut.
Zdobení:
Perníčky po vychladnutí zdobte bílkovou polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu. Polevu dáme do cukrířského sáčku s malým otvorem a zdobíme perníčky podle fantazie. Môžeme přidat i potravinášké barvivo.
Komentáře
Alena Sochurkova
10.12.2015 00:57
Tento recept opravdu
Tento recept opravdu nepotřebuje kypřící prášek ani sodu nebo se na ni jen v seznamu ingrediencí zapomnělo?
Jana Kopřivová
14.12.2015 10:55
Dobrý den, ano, recept je v
Dobrý den, ano, recept je v pořádku.
Irveem Irveem
02.12.2020 17:03
Těsto jsem vypracovala přesně
Těsto jsem vypracovala přesně dle receptu, ale ta hrůza když jsem ho po dvou dnech vyndala z lednice a chtěla ho vyválet, vřele NEdoporučuji
Martina Kojzarová
02.12.2020 20:40
Dobrý den,
Dobrý den,
mrzí nás vaše špatná zkušenost. Můžeme se zeptat, co bylo v nepořádku?
Děkujeme, redakce Apetitu
Petra Havránková
19.11.2021 15:25
Tak já mám úplně jinou…