Vánoční perníčky si upečte pěkně s předstihem, aby se stihly do Vánoc rozležet. Tento recept využijete i ke kreativnímu zdobení bílkovou polevou. Když před pečením uděláte do perníčků malou dírku, získáte tak krásné a chutné jedlé ozdoby na vánoční stromeček. Recept na vánoční perníčky rozhodně vyzkoušejte i během roku, příležitost se jistě najde.
Suroviny
Postup
Příprava těsta:
Mouku a cukr spolu prosejte a nasypte na vál, přidejte perníkové koření, med, vejce a tuk, a ručne vypracujte hladké, vláčné a tuhé těsto.
Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na dva až tři dny uležet na chladné místo mimo lednici.
Vykrajování:
Na vál dejte trochu mouky a těsto znovu prohněťte. Potom vyválejte na asi 2 milimetry tenký plát. Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky.
Jak péct perníčky:
Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 170 stupních podle velikosti perníčkú zhruba 8–12 minut.
Zdobení:
Perníčky po vychladnutí zdobte bílkovou polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu. Polevu dejte do cukrářského sáčku s malým otvorem a zdobte perníčky podle fantazie. Můžete přidat i potravinářské barvivo.
Komentáře
Tento recept opravdu nepotřebuje kypřící prášek ani sodu nebo se na ni jen v seznamu ingrediencí zapomnělo?
Dobrý den, ano, recept je v pořádku.