Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované sladké kuře
Marinované sladké kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Marinované sladké kuře

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 51 g
Tuky 32 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obalíte, opečete a podáváte. Stejnou marinádu můžete vyzkoušet na lososa či vepřové. Jako přílohu použijte nudle zakápnuté sezamovým olejem.

Suroviny

Hlavní
vykoštěná s kůží
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
na 4 klínky (není nutné)
Na marinádu
dle chuti
med 2 PL
olivový olej 2 PL

Postup

1

Smíchejte marinádu Předehřejte gril na vysokou teplotu. Na marinádu smíchejte ve velké míse chilli omáčku, med a olej.

2

Připravte kuřecí maso Ostrým nožem vytvořte na každém kousku masa tři až čtyři příčné zářezy. Osolte a opepřete, pomocí prstů uvolněte kůži na prsíčkách a nacpěte pod ni česnek. Spodní část každého prsíčka rovnoměrně potřete marinádou. Zbytek omáčky uschovejte na později.

3

Ogrilujte a podávejte Kuře položte potřenou stranou nahoru na grilovací mřížku v troubě a grilujte osm minut, dokud nebude maso lákavě zlatavé. Potom prsíčka obraťte, pomašlujte je zbytkem marinády a pečte dalších šest až osm minut, dokud se kuře dostatečně nepropeče. Podávejte se skrojkem limetky na pokapání, máte-li chuť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:09
Recept se nachází v č.3/05, str.9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...