Marinované sladké kuře

Marinované sladké kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 51 g
Tuky 32 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Obalíte, opečete a podáváte. Stejnou marinádu můžete vyzkoušet na lososa či vepřové. Jako přílohu použijte nudle zakápnuté sezamovým olejem.

Suroviny

Hlavní
kuřecí prsa 4 ks
vykoštěná s kůží
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
limeta 1 ks
na 4 klínky (není nutné)
Na marinádu
chilli omáčka 3 PL
dle chuti
med 2 PL
olivový olej 2 PL
1. smíchejte marinádu Předehřejte gril na vysokou teplotu. Na marinádu smíchejte ve velké míse chilli omáčku, med a olej.

2. připravte kuřecí maso Ostrým nožem vytvořte na každém kousku masa tři až čtyři příčné zářezy. Osolte a opepřete, pomocí prstů uvolněte kůži na prsíčkách a nacpěte pod ni česnek. Spodní část každého prsíčka rovnoměrně potřete marinádou. Zbytek omáčky uschovejte na později.

3. ogrilujte a podávejte Kuře položte potřenou stranou nahoru na grilovací mřížku v troubě a grilujte osm minut, dokud nebude maso lákavě zlatavé. Potom prsíčka obraťte, pomašlujte je zbytkem marinády a pečte dalších šest až osm minut, dokud se kuře dostatečně nepropeče. Podávejte se skrojkem limetky na pokapání, máte-li chuť.

Kouzelná přísada
Olivový olej přinesl do českých domácností chuť Středomoří a úlevu cévám zatěžovaným těžkou tuzemskou stravou. Hvězdou na trhu je extra panenský olivový olej Monini Bios, jehož kvality si vysloužily prestižní mezinárodní ocenění BIOL Award, udělované nejlepšímu bio oleji. Lisuje se za studena z oliv pěstovaných podle zásad ekologického zemědělství, takže hledáte-li čistě přírodní surovinu bez zátěže nadbytečných, zdraví škodlivých látek, navíc s velmi jemnou vyváženou chutí, která nepřebije ostatní suroviny v pokrmu, jste u cíle. Půl litru extra panenského olivového oleje Monini Bios stojí kolem 190 Kč a seženete ho v supermarketech, například v Intersparu.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit