5 listopadových večeří

5 listopadových večeří
sdílet:
Plody pozdního podzimu rozzáří i jinak pošmourný listopad. Vychutnejte si snadné večeře z dýně, červené řepy či pórku.
Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste tu naši – s dýní. Bude to příjemná, a hlavně chutná změna! V kombinaci s kuřecími paličkami se postará o skvělý oběd či večeři.

Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě, a podává se jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.

Geniální svou jednoduchostí. Připravíte ho rychle a kdekoli. Stačí vám jeden hrnec a pak už jen čekejte na údiv a ovace hostů. Květák se sýrem můžete i zapéct, ale takhle nejlépe vynikne jeho pravá a jemná chuť.

Dýně plné sladké dužiny jsou těmi nejkrásnějšími posly podzimu. Dají se z nich připravit desítky výtečných jídel, ke kterým patří i tyto jednoduché pikantní špagety.

Cizrna dobře ladí s jakoukoli zeleninou. Vařenou luštěninu můžete nahradit tou z konzervy. Polentu si naopak můžete uvařit vlastní a podávat ji jako kaši.



Fotogalerie: 5 listopadových večeří

Více
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit