0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří: asijské polévky

polévka pho
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Některé vás rozpálí, jiné si můžete bez obav dát i k snídani po náročné noci.

Asijské polévky jsou plné netradičních barev a chutí. Ať už si vyberete indickou, japonskou, thajskou nebo čínskou, zaručeně si pochutnáte. Pokud nechcete dělat polévku čistě vegetariánskou, bude se vám jako základ pro mnohé z nich hodit domácí drůbeží vývar. Připravíte ho snadno: nejprve v troubě dozlatova opečte kuřecí skelet, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, ¼ malého celeru a kousek pórku.

Přendejte do hrnce, přidejte bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření, ½ svazku hladkolisté petrželky a zalijte 2 litry studené vody. Přiveďte k varu a ztlumte. Na velmi mírném ohni vařte 2–4 hodiny. Občas seberte pěnu. Nakonec přeceďte přes hustý cedník.

5× asijská polévka:

Související články

Co nevíte o slavné vietnamská polévca pho
  • Zajímavosti

Co nevíte o slavné vietnamská polévca pho

Stejně jako si lidé radí, kam jít na poctivý guláš či skvělé suši, kolují gastroscénou i tipy na dobré pho – misku vietnamské polévky, která zahřeje, nasytí a svou chutí a vůní vás navíc příjemně naladí. Narazit na bistro, kde ji vaří, už...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit