Některé vás rozpálí, jiné si můžete bez obav dát i k snídani po náročné noci.
Asijské polévky jsou plné netradičních barev a chutí. Ať už si vyberete indickou, japonskou, thajskou nebo čínskou, zaručeně si pochutnáte. Pokud nechcete dělat polévku čistě vegetariánskou, bude se vám jako základ pro mnohé z nich hodit domácí drůbeží vývar. Připravíte ho snadno: nejprve v troubě dozlatova opečte kuřecí skelet, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, ¼ malého celeru a kousek pórku.
Přendejte do hrnce, přidejte bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření, ½ svazku hladkolisté petrželky a zalijte 2 litry studené vody. Přiveďte k varu a ztlumte. Na velmi mírném ohni vařte 2–4 hodiny. Občas seberte pěnu. Nakonec přeceďte přes hustý cedník.