Čínská polévka s rýží a vejcem

Čínská polévka s rýží a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s rýží a vejcem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3646 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 367 g
Tuky 149 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro chvíle, kdy máte chuť na misku horké polévky s asijským šmrncem, ale moc se vám nechce na žádné speciální nákupy… Tak přesně pro tyhle momenty je tahle polévka.

Související recepty

Caldo verde

Caldo verde [čtěte kaldo verde] – portugalská jedn...

Suroviny

sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
očištěný a nastrouhaný nebo nakrájený nadrobno
chilli sušené 1 ČL
vločky
vývar kuřecí 1.5 l
sójová omáčka 80 ml
nejlépe se sníženým obsahem soli
čínské víno 60 ml
rýžové
kuřecí prsa 250 g
škrob 1 PL
kukuřičný
vejce 3 ks
prošlehaná
baby špenát 2 hrsti
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na šikmá kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže uvařená 3 hrnky
Na česnekový olej
arašídový olej 80 ml
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
chilli sušené 2 ČL
vločky, 1–2 lžičky podle chuti

Postup

1

Na česnekový olej zvolna zahřívejte v menším rendlíku arašídový olej, česnek a chilli vločky zhruba 6 minut. Odstavte, přelijte do misky a odložte.

2

Sezamový olej rozehřejte v hrnci, vhoďte zázvor a chilli vločky a opékejte, dokud se nerozvoní. Přilijte vývar, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložte kuřecí prsa a přiveďte vše k varu. Vařte 15 minut, aby bylo maso hotové. Vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do hrnce.

3

V misce dobře prošlehejte škrob a 60 ml vody. Vmíchejte do polévky a vařte do zhoustnutí, stačí 3–5 minut. Ztlumte plamen, vmíchejte vejce a špenát, odstavte z plotny a vsypte jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem.

4

Rýži rozdělte do misek, přelijte polévkou, zakápněte česnekovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit