0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínská polévka s rýží a vejcem

Čínská polévka s rýží a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s rýží a vejcem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3646 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 367 g
Tuky 149 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro chvíle, kdy máte chuť na misku horké polévky s asijským šmrncem, ale moc se vám nechce na žádné speciální nákupy… Tak přesně pro tyhle momenty je tahle polévka.

Suroviny

sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
očištěný a nastrouhaný nebo nakrájený nadrobno
chilli sušené 1 ČL
vločky
vývar kuřecí 1.5 l
sójová omáčka 80 ml
nejlépe se sníženým obsahem soli
čínské víno 60 ml
rýžové
kuřecí prsa 250 g
škrob 1 PL
kukuřičný
vejce 3 ks
prošlehaná
baby špenát 2 hrsti
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na šikmá kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže vařená 3 hrnky
Na česnekový olej
arašídový olej 80 ml
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
chilli sušené 2 ČL
vločky, 1–2 lžičky podle chuti

Postup

1

Na česnekový olej zvolna zahřívejte v menším rendlíku arašídový olej, česnek a chilli vločky zhruba 6 minut. Odstavte, přelijte do misky a odložte.

2

Sezamový olej rozehřejte v hrnci, vhoďte zázvor a chilli vločky a opékejte, dokud se nerozvoní. Přilijte vývar, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložte kuřecí prsa a přiveďte vše k varu. Vařte 15 minut, aby bylo maso hotové. Vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do hrnce.

3

V misce dobře prošlehejte škrob a 60 ml vody. Vmíchejte do polévky a vařte do zhoustnutí, stačí 3–5 minut. Ztlumte plamen, vmíchejte vejce a špenát, odstavte z plotny a vsypte jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem.

4

Rýži rozdělte do misek, přelijte polévkou, zakápněte česnekovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit