Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská polévka s rýží a vejcem
Čínská polévka s rýží a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s rýží a vejcem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3646 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 367 g
Tuky 149 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro chvíle, kdy máte chuť na misku horké polévky s asijským šmrncem, ale moc se vám nechce na žádné speciální nákupy… Tak přesně pro tyhle momenty je tahle polévka.

Suroviny

sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
očištěný a nastrouhaný nebo nakrájený nadrobno
chilli sušené 1 ČL
vločky
vývar kuřecí 1,5 l
sójová omáčka 80 ml
nejlépe se sníženým obsahem soli
rýžové
škrob 1 PL
kukuřičný
vejce 3 ks
prošlehaná
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na šikmá kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže vařená 3 hrnky
Na česnekový olej
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
chilli sušené 2 ČL
vločky, 1–2 lžičky podle chuti

Postup

1

Na česnekový olej zvolna zahřívejte v menším rendlíku arašídový olej, česnek a chilli vločky zhruba 6 minut. Odstavte, přelijte do misky a odložte.

2

Sezamový olej rozehřejte v hrnci, vhoďte zázvor a chilli vločky a opékejte, dokud se nerozvoní. Přilijte vývar, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložte kuřecí prsa a přiveďte vše k varu. Vařte 15 minut, aby bylo maso hotové. Vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do hrnce.

3

V misce dobře prošlehejte škrob a 60 ml vody. Vmíchejte do polévky a vařte do zhoustnutí, stačí 3–5 minut. Ztlumte plamen, vmíchejte vejce a špenát, odstavte z plotny a vsypte jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem.

4

Rýži rozdělte do misek, přelijte polévkou, zakápněte česnekovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...