Čínská polévka s rýží a vejcem

Čínská polévka s rýží a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s rýží a vejcem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3646 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 367 g
Tuky 149 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro chvíle, kdy máte chuť na misku horké polévky s asijským šmrncem, ale moc se vám nechce na žádné speciální nákupy… Tak přesně pro tyhle momenty je tahle polévka.

Suroviny

sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
očištěný a nastrouhaný nebo nakrájený nadrobno
chilli sušené 1 ČL
vločky
vývar kuřecí 1.5 l
sójová omáčka 80 ml
nejlépe se sníženým obsahem soli
čínské víno 60 ml
rýžové
kuřecí prsa 250 g
škrob 1 PL
kukuřičný
vejce 3 ks
prošlehaná
baby špenát 2 hrsti
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na šikmá kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže vařená 3 hrnky
Na česnekový olej
arašídový olej 80 ml
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
chilli sušené 2 ČL
vločky, 1–2 lžičky podle chuti

Postup

1

Na česnekový olej zvolna zahřívejte v menším rendlíku arašídový olej, česnek a chilli vločky zhruba 6 minut. Odstavte, přelijte do misky a odložte.

2

Sezamový olej rozehřejte v hrnci, vhoďte zázvor a chilli vločky a opékejte, dokud se nerozvoní. Přilijte vývar, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložte kuřecí prsa a přiveďte vše k varu. Vařte 15 minut, aby bylo maso hotové. Vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do hrnce.

3

V misce dobře prošlehejte škrob a 60 ml vody. Vmíchejte do polévky a vařte do zhoustnutí, stačí 3–5 minut. Ztlumte plamen, vmíchejte vejce a špenát, odstavte z plotny a vsypte jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem.

4

Rýži rozdělte do misek, přelijte polévkou, zakápněte česnekovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit