Pro chvíle, kdy máte chuť na misku horké polévky s asijským šmrncem, ale moc se vám nechce na žádné speciální nákupy… Tak přesně pro tyhle momenty je tahle polévka.
Suroviny
Postup
Na česnekový olej zvolna zahřívejte v menším rendlíku arašídový olej, česnek a chilli vločky zhruba 6 minut. Odstavte, přelijte do misky a odložte.
Sezamový olej rozehřejte v hrnci, vhoďte zázvor a chilli vločky a opékejte, dokud se nerozvoní. Přilijte vývar, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložte kuřecí prsa a přiveďte vše k varu. Vařte 15 minut, aby bylo maso hotové. Vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do hrnce.
V misce dobře prošlehejte škrob a 60 ml vody. Vmíchejte do polévky a vařte do zhoustnutí, stačí 3–5 minut. Ztlumte plamen, vmíchejte vejce a špenát, odstavte z plotny a vsypte jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem.
Rýži rozdělte do misek, přelijte polévkou, zakápněte česnekovým olejem a podávejte.