5 večeří: hlavně hřejivě

5 večeří: hlavně hřejivě
sdílet:
Příval tepla a energie zajistí ve studených dnech koření, zázvor a chilli. Uvařte si z následujících receptů každý den jeden.
Pokud máte v zásobě domácí vývar, je tato polévka superrychlá. Její silná povzbuzující chuť je návyková.

Hutné, dobré, nesmrtelné. Když chilli con carne nabídnete s mexickými tacos, budou se všem dělat boule až za ušima. Tak dobrou chuť!

  • Kokosové karí s tofu
I tofu, ‚bílý sójový tvaroh‘, můžete připravit přímo labužnicky. Třeba jako rychlovku z jednoho hrnce.

Dejte si záležet na kvalitních surovinách, a i tohle zdánlivě jednoduché a obyčejné jídlo může být gurmánským zážitkem.

  • Pikantní zelný salát

Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový! Na ochucení použijte klidně koupený pálivý olej. My si oblíbili zastudena lisovaný avokádový olej s chilli od firmy Olivado. Nevinný zelný salát pořádně rozpálí i jen pár kapek v zálivce.








Fotogalerie: Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Více
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit