0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří: hlavně hřejivě

polévka
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Příval tepla a energie zajistí ve studených dnech koření, zázvor a chilli. Uvařte si z následujících receptů každý den jeden.

  • Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem
    Pokud máte v zásobě domácí vývar, je tato polévka superrychlá. Její silná povzbuzující chuť je návyková.
  • Chilli con carne
    Hutné, dobré, nesmrtelné. Když chilli con carne nabídnete s mexickými tacos, budou se všem dělat boule až za ušima. Tak dobrou chuť!
  • Kokosové karí s tofu
    I tofu, ‚bílý sójový tvaroh‘, můžete připravit přímo labužnicky. Třeba jako rychlovku z jednoho hrnce.
  • Kořeněné těstoviny s tuňákem
    Dejte si záležet na kvalitních surovinách, a i tohle zdánlivě jednoduché a obyčejné jídlo může být gurmánským zážitkem.
  • Pikantní zelný salát
    Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový! Na ochucení použijte klidně koupený pálivý olej. My si oblíbili zastudena lisovaný avokádový olej s chilli od firmy Olivado. Nevinný zelný salát pořádně rozpálí i jen pár kapek v zálivce.

Související články

5 hřejivých jídel z trouby
  • Tipy a triky

5 hřejivých jídel z trouby

Tentokrát neslibujeme expresní přípravu. Zato pro vás máme jídla, která provoní váš byt a zahřejí v žaludku. Rozpalte troubu a vyberte si některý z následujících receptů. ...
Jak snadno připravit horké nápoje, co mají říz
  • Tipy a triky

Jak snadno připravit horké nápoje, co mají říz

Tohle je přesně ten pravý důvod, proč si zamilovat sychravé počasí a podzimní plískanice. Nic po procházce nezahřeje tolik, jako váš oblíbený hrníček plný voňavého nápoje s něčím ostřejším. Nejprve vám ohřeje zkřehlé prsty, pak vybarví...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit