Bleskové dezerty
Vybrali jsme pro vás recepty, jejichž příprava je otázkou maximálně patnácti minut. Pak už jen čekáte, až upečená buchta zavoní z trouby. Přípravu urychlí odměřování surovin pomocí čtvrtlitrových hrnků nebo kelímku od jogurtu. Moučníky jsou jen z několika surovin, dejte si proto záležet na jejich výběru – čím kvalitnější suroviny použijete, tím lepší výsledek.
Naše hvězda: bublanina s ovocem
Pokud byste měli vyzkoušet jeden jediný moučník z našeho výběru, určitě by to měla být šlehačková bublanina s ovocem. Naši fanoušci na Facebooku ji upekli už mnohokrát a pokaždé s velkým úspěchem. Zamilovali jsme si ji také u nás v redakci. Je to rychlý, vláčný a nadýchaný dezert, který za půl hodiny voní na stole. Uplatní se v něm jakékoli drobné ovoce – podle sezony rybíz, borůvky, ostružiny, maliny, ale také třešně, višně nebo hroznové víno.
5× recept na rychlý moučník:
- Šlehačková bublanina s ovocem
- Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou
- Žloutková roláda se šlehačkou a čokoládou
- Tvarohový dort z drobenky
- Jogurtový koláč podle sousedky Karolíny