Voňavá vzpomínka na letní prázdniny. I tak by se poeticky dala nazvat jahodová bublanina. Upečte si klasický lahodný moučník se šťavnatými jahůdkami.
Postup
Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty. Pak přimíchejte vlažné mléko a polovinu prosáté mouky.
Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Zbytek mouky prosijte s kypřicím práškem a přidejte k těstu do robotu. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte druhou půlkou těsta a poklaďte zbylými jahodami.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Před podáváním pocukrujte.
NĚCO NAVÍC: Když jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, nebudou se během pečení propadávat do těsta.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodové retro dezerty, které nikdy nevyjdou z módy: Vyzkoušejte jahodovou bábovku nebo roládu(24 receptů)
- Nejlepší jahodové dorty a koláče(12 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů)
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů)
Komentáře
26.07.2015 14:45
Na můj vkus příliš hutné
Na můj vkus příliš hutné těsto. Při pečení v dortové formě jen dusivá hmota s několika jahodami navrchu. Pokud bych ještě někdy pekla, tak určitě na hlubokém plechu, aby vrstva těsta byla nižší a ovoce více.