0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňková bublanina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 74
Do hodiny Velmi snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5509 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 745 g
Tuky 180 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní verze koláčové klasiky, která voní létem.

Suroviny

bílek 9 ks
marcipán 330 g
moučkový cukr 150 g
mouka pšeničná hladká 225 g
máslo 150 g
změklé
pomerančová kůra 3 PL
jemně nastrouhaná
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
meruňky 1 kg
půlky
krupicový cukr 110 g
máslo
na vymazání

1Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky, marcipán, moučkový cukr, mouku, máslo, kůru i prášek do pečiva dejte do mísy a dobře spojte. Meruňky přendejte do mísy, zasypte cukrem a dobře promíchejte, aby se cukrem celé obalily.

2Vajíčkovo-marcipánovou směs přelijte do vymazaného pekáče (o rozměrech zhruba 25 × 35cm) a navrch dejte půlky meruněk – vždy slupkou dolů – a pečte 40–45 minut, dřevěná špejle by měla zůstat po vytažení čistá.

NĚCO NAVÍC: Zbylý koláč můžete nakrájet na jednotlivé kousky, vložit každý zvlášť do umělohmotného boxu nebo sáčku a zamrazit. Pak jej můžete kdykoli vytáhnout (v jakémkoli množství) a zpříjemnit si odpolední čaj nebo nedělní odpolední siestu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit