Luxusní verze koláčové klasiky, která voní létem.
Suroviny
bílek
9
ks
marcipán
330
g
moučkový cukr
150
g
mouka pšeničná hladká
225
g
máslo
150
g
změklé
pomerančová kůra
3
PL
jemně nastrouhaná
kypřicí prášek do pečiva
1
ks
meruňky
1
kg
půlky
krupicový cukr
110
g
na vymazání
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky, marcipán, moučkový cukr, mouku, máslo, kůru i prášek do pečiva dejte do mísy a dobře spojte. Meruňky přendejte do mísy, zasypte cukrem a dobře promíchejte, aby se cukrem celé obalily.
2
Vajíčkovo-marcipánovou směs přelijte do vymazaného pekáče (o rozměrech zhruba 25 × 35cm) a navrch dejte půlky meruněk – vždy slupkou dolů – a pečte 40–45 minut, dřevěná špejle by měla zůstat po vytažení čistá.
NĚCO NAVÍC: Zbylý koláč můžete nakrájet na jednotlivé kousky, vložit každý zvlášť do umělohmotného boxu nebo sáčku a zamrazit. Pak jej můžete kdykoli vytáhnout (v jakémkoli množství) a zpříjemnit si odpolední čaj nebo nedělní odpolední siestu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Meruňky se v kuchyni rozhodně neztratí – připravte z nich koláč, ovocné knedlíky nebo je zavařte. V zimě jako když najdete(45 receptů )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů )
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů )