Ty nejlepší bublaniny na váš stůl

Ty nejlepší bublaniny na váš stůl

Sezóna třešní, jahod a bublaniny je tu! Nechte se inspirovat našimi osvědčenými recepty. 

Bublaninová klasika s třešněmi či jahodami 

Když se řekne bublanina, většina z nás si vybaví třešňovou nebo jahodovou klasiku. Některé druhy třešní, zejména srdcovky a polochrupky, už dozrávají, my však radíme ještě chvíli vyčkat na chrupky. Ty jsou pro bublaninu jako stvořené

Díky pevnější slupce i dužině si při pečení zachovají svou strukturu. Křupavost třešní pak krásně kontrastuje s hebkou měkkostí a nadýchaností moučníku. Vyzkoušejte naši třešňovou bublaninu, kterou zvládnete za pár minut. 

Rychlá bublanina s třešněmi

Více
 

V případě jahod naopak dlouho neotálejte, jejich sezóna je teď v plném proudu a netrvá příliš dlouho, zhruba do poloviny července. Jahody, které koupíte v létě na trhu nebo si je utrhnete na zahrádce, chutnají úplně jinak než ty skleníkové. Právě teď tak máte šanci upéct nadýchanou bublaninu plnou sladkých, šťavnatých jahod. 

Jahodová bublanina

Více

Bublaniny s kyselejším ovocem 

Do bublaniny se hodí také nakyslejší druhy ovoce, obzvlášť, pokud máte rádi nepříliš sladké moučníky. Kyselost meruněk nebo rebarbory je osvěžující a kontrastuje se sladkým nadýchaným těstem.  

Pokud se obáváte kyselosti rebarbory, můžete k ní do bublaniny přidat i pár jahod, které moučníku dodají sladkost a chutě se pěkně vyváží. Anebo se inspirujte naším receptem, ve kterém jsme rebarboru nejprve nechali macerovat ve směsi cukru, pomerančového likéru a pomerančové kůry. 

Meruňková bublanina

Více

Šlehačková bublanina s náloží ovoce  

Máte rádi extra vláčné moučníky? Pak vyzkoušejte bublaninu ze šlehačkového těsta, která dodá moučníku nálož vláčnosti. V našem receptu se s ovocem skutečně nešetří, je ho tam celé kilo a čtvrt! Kombinace malin, borůvek, ostružin a rybízu navíc zajistí dokonalý sladkokyselý požitek. 

Šlehačková bublanina s lesním ovocem

Více

Bublanina naslano  

Nejste příliš na sladké? Nezoufejte, i pro vás máme tip na perfektní bublaninu. Místo ovoce jsou v ní olivy a těsto se připravuje ze směsi vajec, mouky, mléka, sýru a rozmixovaných sardinek, které těstu dodají potřebný švih.  

Olivovou bublaninu vonící středomořím skvěle doplní sklenka vychlazeného sauvignonu či prosecca. Neztratí se na žádné letní oslavě. 

‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

Více

Inspirace nekončí, prohlédněte si další recepty na ovocné bublaniny níže.

Obchod Apetit