Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů

Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů
ZDROJ: Apetit

Sezóna bublanin je tu! Nechte se inspirovat našimi osvědčenými recepty a připravte si s námi rychlé moučníky a dezerty. Spotřebujete do nich navíc ovoce, kterého bývá v létě na zahrádce spousta. Z naší nabídky receptů pod článkem si určitě vyberete!

Bublaninová klasika s třešněmi či jahodami 

Když se řekne bublanina, většina z nás si vybaví třešňovou nebo jahodovou klasiku. Některé druhy třešní, zejména srdcovky a polochrupky, už dozrávají, my však radíme ještě chvíli vyčkat na chrupky. Ty jsou pro bublaninu jako stvořené

Díky pevnější slupce i dužině si při pečení zachovají svou strukturu. Křupavost třešní pak krásně kontrastuje s hebkou měkkostí a nadýchaností moučníku. Vyzkoušejte naši třešňovou bublaninu, kterou zvládnete za pár minut.

V případě jahod naopak dlouho neotálejte, jejich sezóna je teď v plném proudu a netrvá příliš dlouho, zhruba do poloviny července. Jahody, které koupíte v létě na trhu nebo si je utrhnete na zahrádce, chutnají úplně jinak než ty skleníkové. Právě teď tak máte šanci upéct nadýchanou bublaninu plnou sladkých, šťavnatých jahod. 

Bublaniny s kyselejším ovocem 

Do bublaniny se hodí také nakyslejší druhy ovoce, obzvlášť, pokud máte rádi nepříliš sladké moučníky. Kyselost meruněk nebo rebarbory je osvěžující a kontrastuje se sladkým nadýchaným těstem.  

Pokud se obáváte kyselosti rebarbory, můžete k ní do bublaniny přidat i pár jahod, které moučníku dodají sladkost a chutě se pěkně vyváží. Anebo se inspirujte naším receptem, ve kterém jsme rebarboru nejprve nechali macerovat ve směsi cukru, pomerančového likéru a pomerančové kůry. 

Šlehačková bublanina s náloží ovoce  

Máte rádi extra vláčné moučníky? Pak vyzkoušejte bublaninu ze šlehačkového těsta, která dodá moučníku nálož vláčnosti. V našem receptu se s ovocem skutečně nešetří, je ho tam celé kilo a čtvrt! Kombinace malin, borůvek, ostružin a rybízu navíc zajistí dokonalý sladkokyselý požitek. 

Bublanina naslano  

Nejste příliš na sladké? Nezoufejte, i pro vás máme tip na perfektní bublaninu. Místo ovoce jsou v ní olivy a těsto se připravuje ze směsi vajec, mouky, mléka, sýru a rozmixovaných sardinek, které těstu dodají potřebný švih. 

  • Olivovou bublaninu vonící středomořím skvěle doplní sklenka vychlazeného sauvignonu či prosecca. Neztratí se na žádné letní oslavě. 

Zdroje informací: časopis Apetit, BBC Good Food

Skryt pre seznam