0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 210
Do hodiny Velmi snadné 20 čtverečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3593 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 553 g
Tuky 106 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po nadýchaném těstě s čerstvým ovocem se jenom zapráší. Rychlá bublanina s třešněmi je připravená opravdu v okamžiku a je zaručeno, že na mravence nezbude ani drobeček!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 150 g
mouka pšeničná hladká 150 g
moučkový cukr 150 g
+ trochu na oprášení
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 80 g
vejce 3 ks
kefír 200 ml
vanilkový cukr 1 bal
třešně 500 g

Postup

1

Rozehřejte máslo. Vložte ho do misky a ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilínovým cukrem, vejci a kefírem.

2

Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny řádně promíchejte.

3

Pekáč o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a rovnoměrně ho poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou těžké, šťavnaté, a proto by se propadaly na dno, obalte je v mouce).

4

Předehřejte troubu a pečte při 175 stupních zhruba dvacet minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na čtverečky a případně poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Jde skutečně o velmi rychlý a chutný recept.

Anonym

Je to opravdu výtečný a rychlý recept,doporučuji :-)).

Anonym

bublanina je opravdu na přípravu velmi rychlá, všem doporučuju

Anonym

Těsto je vážně skvělé a lehké (na udělání i na jídlo). Neměla jsem třešně, tak jsem tam nasypala maliny a bylo to úúúžasné!

Anonym

Bublina byla opravdu výborná, lehké těsto, moc dobrá. Akorát jsem dala málo třešní (celou sklenici 720 ml) - ale po vypeckování mají třešně jen cca 300 g, takže příště koupím 2 sklenice,aby to bylo víc ovocnější.

Anonym

Taky jsem to zkusila s drobnym ovocem (rybiz, boruvky, maliny apod.) Vyborne.

Anonym

Opravdu snadné, rychlé a vynikající...není vůbec tak "obyčejná" jako obyčejná bublanina...jen mi nejde do hlavy čím to je:-)))Doposud jsme v širokém okruhu rodiny nad bublaninou z třešní nijak nejásali..vždy nám připadala mdlá, když už tak s višněmi...ale teď se vše obrátilo o 180 stupňů...dokonce i můj přítel,nepřítel (:-)) sladkého se zamiloval...do této třešňové bublaniny...takže vřele DOPORUČUJI!!!Stejně tak jako citrónový koláč s třešněmi...jen jsem ho nepekla na plechu či v pekáčku, ale použila jsem chlébíčkovou formu ...i ten je báječný....takže dobré chutnání:-)))Lucka

Anonym

no tak jsem asi pred 2 tydny zkusebne upekl tuto bublaninu a musim rict, ze jsem ohromil a to jak sam sebe tak i rodinu, ktera okusila buchtu pri prilezitosti mych 23 narozenin. velmi chutna a jednoducha.diky

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit