Bublanina s ovocem je letní klasika, na kterou ani moderní cukráři nedají dopustit. Po nadýchaném těstě s čerstvým ovocem se jenom zapráší. Rychlá bublanina s třešněmi je připravená opravdu v okamžiku a je zaručeno, že na mravence nezbude ani drobeček! Bublanina je díky kefíru vláčná, nadýchaná, zkrátka luxusní.
Suroviny
Postup
Rozehřejte máslo. Vložte ho do misky a ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilínovým cukrem, vejci a kefírem.
Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny řádně promíchejte.
Pekáč o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a rovnoměrně ho poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou těžké, šťavnaté, a proto by se propadaly na dno, obalte je v mouce).
Předehřejte troubu a pečte při 175 stupních zhruba dvacet minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na čtverečky a případně poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů )
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů )
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů )
- Buchty a koláče na plech, které upečete, než bys řekl švec. Úspěch zaručen!(25 receptů )
- Pečte jako naše babičky: Vláčná kefírová buchta k nedělní kávě se doslova rozplývá na jazyku(21 receptů )
- Dezerty z třešní: Upečte si cheesecake brownies nebo rychlou bublaninu(40 receptů )
Komentáře
Je vynikající a hotová během chvilky. Na vrch jsem dala místo čerstvých třešní zavárané od mojej mámy a místo kefíru jsem použila zakysanou smetanu, kterou jsem měla v lednici a potřebovala jí využít a je to opravdu skvělé.