Po nadýchaném těstě s čerstvým ovocem se jenom zapráší. Rychlá bublanina s třešněmi je připravená opravdu v okamžiku a je zaručeno, že na mravence nezbude ani drobeček!
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
150
g
mouka pšeničná hladká
150
g
moučkový cukr
150
g
+ trochu na oprášení
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
máslo
80
g
vejce
3
ks
kefír
200
ml
vanilkový cukr
1
bal
třešně
500
g
Postup
1
Rozehřejte máslo. Vložte ho do misky a ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilínovým cukrem, vejci a kefírem.
2
Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny řádně promíchejte.
3
Pekáč o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a rovnoměrně ho poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou těžké, šťavnaté, a proto by se propadaly na dno, obalte je v mouce).
4
Předehřejte troubu a pečte při 175 stupních zhruba dvacet minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na čtverečky a případně poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů)
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- Buchty a koláče na plech, které upečete, než bys řekl švec. Úspěch zaručen!(24 receptů)
Komentáře
Je vynikající a hotová během chvilky. Na vrch jsem dala místo čerstvých třešní zavárané od mojej mámy a místo kefíru jsem použila zakysanou smetanu, kterou jsem měla v lednici a potřebovala jí využít a je to opravdu skvělé.