Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá bublanina s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 280
Do 50 minut Velmi snadné 20 čtverečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3593 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 553 g
Tuky 106 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bublanina s ovocem je letní klasika, na kterou ani moderní cukráři nedají dopustit. Po nadýchaném těstě s čerstvým ovocem se jenom zapráší. Rychlá bublanina s třešněmi je připravená opravdu v okamžiku a je zaručeno, že na mravence nezbude ani drobeček! Bublanina je díky kefíru vláčná, nadýchaná, zkrátka luxusní.

Související recepty

Suroviny

+ trochu na oprášení
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 3 ks
kefír 200 ml

Postup

1

Rozehřejte máslo. Vložte ho do misky a ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilínovým cukrem, vejci a kefírem.

2

Pak přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a všechny suroviny řádně promíchejte.

3

Pekáč o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a rovnoměrně ho poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou těžké, šťavnaté, a proto by se propadaly na dno, obalte je v mouce).

4

Předehřejte troubu a pečte při 175 stupních zhruba dvacet minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na čtverečky a případně poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

06.08.2015 14:49

Je vynikající a hotová během chvilky. Na vrch jsem dala místo čerstvých třešní zavárané od mojej mámy a místo kefíru jsem použila zakysanou smetanu, kterou jsem měla v lednici a potřebovala jí využít a je to opravdu skvělé.

07.07.2010 13:04
vyzkoušela jsem po dlouhé době i tuhle - jinak dělám oblíbenou ze stránek na heře - teď je navíc snad i ve všech časopisech, a tahle je taky výborná. jen jsem dala ttrošku méně cukru, ale sladká byla i tak.
11.07.2009 09:40
Vynikající, pekla jsem ji již několikrát!!!! s různým ovocem. Výsledek vždy skvělý.
09.07.2009 10:13
Super, skvělý a rychlý recept, jenom se zaprášilo a moc chutnalo:))))
27.07.2009 10:43
Skvělá chuť díky kefíru, je skvělá i s meruňkama. Sklidila velké ovace. Vždy perfektní zákusek.
29.08.2008 12:44
Miluju rychlé a dobré recepry!! Tento mezi ně patří! Za 15 minutek byla bublaninka v troubě,hodinku po té přišli hosti a už měli ke kávě:)) Kefír jí pěkně zjemnil--dala jsem o 1dcl více a borůvky sice zmražené,ale nevadí!! Byla výtečná!! Minulý čas se hodí,jelikož vydržela asi stejnou dobu,jakou jsem jí připravovala.:))
02.07.2008 09:55
bublaninka lehká a chutná.
02.07.2008 07:13
Včera jsem našla v mražáku krabičku borůvek s rybízem, ráno si přivstala (od přírody jsem spáč a peču 4x do roka) a připravila tu mňamku. Sedíme venku na terase a po dlouhé době snídáme spolu:-)
29.06.2008 16:11
Bublanina je výborná, chutná no prostě skvělá........
18.05.2008 18:32
Mohu potvrdit, že recept je velice chutný a příprava naprosto jednoduchá. Bublaninu jsem pekla meruňkovou.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...