0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby ovoce neklesalo

jahodový koláč na plech s čajem a čerstvými jahodami
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chcete vylepšit těsto na bábovku, dort nebo koláč kousky ovoce nebo ořechy? Někdy se ale stává, že ovoce či kousky ošíčků klesnou až na dno koláče. Víme, jak tomu zabránit. 

Postarejte se, aby všechno neskončilo na dně formy. Kousky ovoce obalte v mouce a přebytečnou oklepejte. Ořechy prohřejte v troubě a pak je rovněž poprašte moukou. Pro maximální efekt vlijte do formy polovinu těsta, posypte ji polovinou ovoce či ořechů, pak dolijte zbývající těsto a navrch nasypte zbylé ovoce/ořechy.

Související články

Jak na tradiční náplně do koláčů a buchet
  • Tipy a triky

Jak na tradiční náplně do koláčů a buchet

Nadýchané kynuté koláče a buchty jsou vysněnou metou a občas také obrovským strašákem každého začínajícího pekaře. Není se ovšem čeho bát. S našimi osvědčenými triky a radami je zvládnete na výbornou hned napoprvé. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit