Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masopustní koblihy

Pokud si na plnění netroufáte, smažte koblihy prázdné a džem do nich nastříkejte dodatečně. My jsme to na fotku udělali právě tak!

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 25 koblih
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT4M
Smažení 0:04

Ingredience

    • cca 250 ml vlažného mléka
    • 30 g čerstvého droždí
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 500 g hladké či polohrubé mouky
    • 4 žloutky
    • kůra z 1/2 biocitronu
    • špetka soli 
    • 4 lžíce rumu tuzemáku
    • 3 lžíce rozpuštěného másla
    • tužší džem (cca 250 g)
    • olej na smažení 
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 V hrnku promíchejte trochu mléka, rozdrobené droždí a lžičku cukru. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mouku dejte do mísy, přidejte žloutky, zbylý cukr, nastrouhanou kůru z 1/2 biocitronu, rum, špetku soli, kvásek, zbylé mléko a promíchejte. Pak přidejte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto trochu tužší než na buchty, které se nelepí na vařečku. 

2 Těsto zakryjte utěrkou a nechte zhruba hodinu kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto rozdělte napůl a na pomoučněné pracovní ploše z něj vyválejte 2 stejné pláty na tloušťku malíčku. Na jeden plát si naznačte vykrajovátkem kolečka (těstně vedle sebe, aby vám nezbylo moc odkrojků) a do středu každého dejte trochu džemu. Z druhého plátu také vykrájejte kolečka a položte je na ty s náplní. Okraje dobře přitiskněte a ještě jednou vykrojte formičkou celou koblihu. Položte je na plech vyložení pečicím papírem nebo na pomoučněný vál a nechte kynout dalších 20 minut. 

3 Pak smažte v 4 cm vysoké vrstvě oleje. Do oleje koblihy klaďte nejdříve vrchní stranou a smažte přiklopené. Po 1-2 minutách obraťte a odklopené dosmažte dozlatova i po druhé straně. Vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk. Před podáváním pocukrujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koblihy a spol.

Boží milosti

Churros s chilli čokoládou

Americké donuty

Beignets

Jablečné fritters

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

REKLAMA

Přidat komentář