Jablka nemusejí skončit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste jednou jablka v některém z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat.
...
Koláčům z křehkého těsta zvaným páje sluší náplně z ovoce a efektní zdobení. S našimi recepty a podrobným návodem upečete ty nejkrásnější moučníky babího léta.
...
Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Domácí sýrové chipsy představují lahodnou a jednoduchou alternativu k tradičním bramborovým lupínkům. Při jejich přípravě lze využít různé druhy sýrů, z nichž každý dodá chipsům jedinečnou chuť a texturu. Navíc můžete experimentovat s...
Původně to byl způsob, jak využít zbytky chleba a sýra, dnes je jedním z nejoblíbenějších smažených jídel nejen v ulicích Neapole. Mozzarella in carrozza je jedním z těch jídel, která si vás okamžitě získají (obzvlášť, pokud jste milovníci...
Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...
Sýry, pro mnohé synonymum hříchu a požitkářství, nemusí být při cestě za štíhlou linií tabu. Ve skutečnosti můžou být cenným spojencem, pokud víte, po jakých druzích sáhnout.
...
Když se řekne Itálie, většina z nás si vybaví pizzu, těstoviny nebo tiramisu. Pizzocheri, tradiční pokrm z regionu Lombardie, vás ale možná překvapí. Nejde totiž o pizzu, jak byste mohli tipovat, ale o těstoviny z pohankové mouky, které si...