Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na cukrový sirup, který se vám při pečení bude hodit

sypání cukru do hrnce
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Bude se vám hodit třeba do polevy na svatební dort a do jiných zákusků, ochucený pak do nápojů – pokud sladíte, užijete některé sirupy i do kávy.

 

Základní sirup

  1. Do rendlíku vsypte stejný objem jemného krupicového cukru a vody. Na mírném ohni vařečkou míchejte, aby se cukr rozpustil.
  2. Chcete-li, přidejte dochucovací přísady (viz níže), zvyšte plamen a pět až osm minut vařte. Případnou vznikající pěnu sbírejte.
  3. Sirup by měl lehce zhoustnout. Aby nekrystalizoval, je důležité ho v téhle fázi nemíchat. Krystalky, které se usazují na stěnách rendlíku, opatrně sbírejte štětcem namočeným do vody.

Sirup můžete uvařit i hustší – stačí déle vařit – jen se pak nedá skladovat.

Skladování  

Uvařený sirup nalijte nejlépe přes plátno nebo velmi husté sítko (čisté!) do sklenice a nechte zchladnout. Pokud ho hned nespotřebujete, sklenici zavřete a uložte do lednice, kde sirup vydrží bez újmy zhruba dva týdny.

Přidejte chuť a vůni

Aroma a někdy i barvu dodá cukrovému sirupu například kůra z citronu, pomeranče nebo limety. Z koření je vhodná třeba skořice, anýzové hvězdičky, vanilka nebo šafrán. Ale můžou to být i další přísady podle vaší fantazie.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...