Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banány v kávovém sirupu
Banány v kávovém sirupu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Banány v kávovém sirupu

3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1173 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 279 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětsky čistá chuť banánů ve spojení s temnými podtóny karamelizované kávové směsi vytvoří zcela neodolatelnou kombinaci!

Suroviny

káva zrnková ½ hrnku
skořice 1 svitek
zralé, ale pevné
k podávání, lze nahradit vanilkovou zmrzlinou

Postup

1

V kastrůlku uveďte do varu půl litru vody a kávová zrna; mírně povařte dvacet minut. Přidejte cukr, citronovou kůru, skořici a na středním plameni vařte pět minut, aby směs zhoustla (začne sirupovatět). Oloupané banány šikmo nakrájejte a ve sklence promíchejte s citronovou šťávou a sirupem.

2

Nechte vystydnout a pak uložte asi na dvě hodiny do chladničky. Podávejte vychlazené, s jogurtem nebo zmrzlinou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...