Banány v kávovém sirupu

Banány v kávovém sirupu

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1161 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 277 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětsky čistá chuť banánů ve spojení s temnými podtóny karamelizované kávové směsi vytvoří zcela neodolatelnou kombinaci!

Suroviny

káva 0.5 hrnku
zrna
krupicový cukr 0.5 hrnku
citronová kůra
proužky
skořice svitek
banány 8 ks
zralé ale pevné
citron 1 PL
šťáva
bílý jogurt k podávání, může být nahrazeno vanilkovou zmrzlinou

1. V kastrůlku uveďte do varu půl litru vody a kávová zrna; mírně povařte dvacet minut. Přidejte cukr, citronovou kůru, skořici a na středním plameni vařte pět minut, aby směs zhoustla (začne sirupovatět). Oloupané banány šikmo nakrájejte a ve sklence promíchejte s citronovou šťávou a sirupem.

2. Nechte vystydnout a pak uložte asi na dvě hodiny do chladničky. Podávejte vychlazené, s jogurtem nebo zmrzlinou.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit