0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banány v kávovém sirupu

Banány v kávovém sirupu

3.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1173 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 279 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětsky čistá chuť banánů ve spojení s temnými podtóny karamelizované kávové směsi vytvoří zcela neodolatelnou kombinaci!

Suroviny

káva zrnková 0.5 hrnku
krupicový cukr 0.5 hrnku
citronová kůra
proužky
skořice 1 svitek
banány 8 ks
zralé, ale pevné
citronová štáva 1 PL
jogurt bílý
k podávání, lze nahradit vanilkovou zmrzlinou

1 V kastrůlku uveďte do varu půl litru vody a kávová zrna; mírně povařte dvacet minut. Přidejte cukr, citronovou kůru, skořici a na středním plameni vařte pět minut, aby směs zhoustla (začne sirupovatět). Oloupané banány šikmo nakrájejte a ve sklence promíchejte s citronovou šťávou a sirupem.

2 Nechte vystydnout a pak uložte asi na dvě hodiny do chladničky. Podávejte vychlazené, s jogurtem nebo zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit