Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzský toust se sirupem z coly

Francouzský toust se sirupem z coly

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9302 kcal
Bílkoviny 271 g
Sacharidy 776 g
Tuky 571 g
Vláknina 86 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je obzvlášť luxusní úprava toustů a využijete na ni i ne úplně čerstvé pečivo. Role coly: svou typickou chutí zvýraznit hustý, aromatický sirup.

Suroviny

750 ml
cola
sůl 3 špetky
máslo 1,5 PL
rozpůlené
cukr 2 ČL
vejce 1 ks
větší
z větších vajec
mléko 60 ml
netučné
skořice ½ ČL
mletá
olej
na potření plechu

Postup

1

Na nepřilnavé pánvičce nasucho opražte ořechy; stačí pět minut. Stáhněte je z ohně, přidejte lžíci másla, promíchejte, aby se ořechy obalily, vraťte na oheň a poprašte cukrem a špetkou soli. Za stálého promíchávání dvě až čtyři minuty pražte, aby cukr mírně zkaramelizoval. Ořechům tak dodáte přímo báječnou chuť. Pak je vsypte na plech lehce potřený olejem a nechte vychladnout. Pokud se slepí, rozlomte je.

2

Na středním ohni svařte v kastrůlku colu, až ji zredukujete na zhruba 130 ml (je to asi půl hrnku a trvá to pětadvacet až třicet minut). Během odpařování přidejte špetku soli a půl lžíce másla. Stáhněte z ohně a uchovejte při pokojové teplotě.

3

V misce spolu prošlehejte vejce, bílky, mléko, špetku soli a skořici. Větší silnostěnnou pánev rozehřejte a zakápněte ji nebo potřete trochou oleje. Plátky chleba namočte v připraveném těstíčku, přebytek nechte okapat a pak je smažte na horké pánvi z obou stran dozlatova, asi dvě až tři minuty z každé strany. Hotové udržujte v teple a pak ihned podávejte s karamelizovanými ořechy, zakápnuté sirupem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

04.09.2007 16:43
Recept se nachází v č.2/06, str.79