0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalý jablečný závin

Jablečný štrůdl
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Chtěli jste upéci dokonalý jablečný závin a těsto vám během pečení prasklo? Poradíme vám, jak tomu předejít.

  • Rozválené těsto posypte strouhankou, mletými piškoty, ovesnými vločkami nebo strouhaným perníkem. Zachytí unikající páru z ovoce a těsto nebude mít důvod praskat.
  • Dejte si také pozor na příliš tenké těsto a příliš velké množství náplně. Méně je někdy více.
  • Jablka do štrůdlu nestrouhejte, namísto toho je nakrájejte nožem na malé kousky. Jablka nepustí tolik vody a během pečení se těsto nerozmočí.

Recept na tradiční jablečný závin naleznete zde.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit