0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby domácí těstoviny nelepily

testoviny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Aby se při krájení nebo stáčení těstoviny nelepily, posypte je moukou. Před vařením ji opatrně setřeste. 

 

Lepkavost snížíte také tak, že pláty těsta zavěsíte na šňůru, přes opěradlo židle nebo na suchou čistou utěrku a necháte zaschnout. Dobře usušené těstoviny vydrží i několik měsíců. Pokud máte v plánu těstoviny uskladnit, nesolte je.

Související články

5 těstovinových večeří
  • Tipy a triky

5 těstovinových večeří

Dát si těstoviny pětkrát jinak neznamená jen uvařit pět druhů italské pasty s pěti různými omáčkami. Těstoviny se jedí po celém světě, a tak do nich kromě pilířů italské kuchyně patří také severoafrický kuskus, asijské rýžové nudle či naše...
5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou
  • Tipy a triky

5 večeří: zimní těstoviny s uzeninou

V zimě si tělo žádá výraznější, hutnější chutě. Dopřejte mu těstoviny s pořádnou porcí slaniny či špeku. Máme pro vás pět snadných receptů, na každý den v pracovním týdnu jeden. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit