Jemnou chuť italských knedlíčků zvýrazní rajčatová salsa se sardelovými řezy.
Suroviny
baby špenát
200
g
spařený, vymačkaný, nasekaný
ricotta
200
g
parmazán
50
g
strouhaný + další k podávání
+ další na poprášení
vejce
2
ks
česnek
1
stroužek
drcený
máslo
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu
rajčata cherry
300
g
žlutá a červená, přepůlená
sardel
12
filet
nasekané
bazalka
hrst
lístky
česnek
1
stroužek
drcený
olivový olej extra panenský
2
PL
vinný ocet bílý
2
ČL
sůl mořská
chilli sušené
špetka
drcené
Postup
1
Smíchejte všechny přísady na salsu a dejte ji stranou.
2
V míse promíchejte špenát, ricottu, parmazán, mouku, vejce a česnek, osolte a opepřete. Na pomoučněné pracovní ploše z těsta vytvořte knedlíčky velikosti vlašského ořechu. Po částech je vařte ve vroucí vodě 4 minuty, až zpevní a vyplavou. Vyberte děrovanou sběračkou.
3
V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a opékejte asi 2 minuty dozlatova. Podávejte je promíchané s rajčatovou salsou a posypané parmazánem.
CHYTRÉ RADY NAVÍC