Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottové knedlíčky se špenátem
Ricottové knedlíčky se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ricottové knedlíčky se špenátem

3.7/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3848 kcal
Bílkoviny 365 g
Sacharidy 62 g
Tuky 235 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou chuť italských knedlíčků zvýrazní rajčatová salsa se sardelovými řezy.

Suroviny

spařený, vymačkaný, nasekaný
ricotta 200 g
strouhaný + další k podávání
+ další na poprášení
vejce 2 ks
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu
rajčata cherry 300 g
žlutá a červená, přepůlená
sardel 12 filet
nasekané
bazalka hrst
lístky
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej extra panenský 2 PL
vinný ocet bílý 2 ČL
sůl mořská
chilli sušené špetka
drcené

Postup

1

Smíchejte všechny přísady na salsu a dejte ji stranou.

2

V míse promíchejte špenát, ricottu, parmazán, mouku, vejce a česnek, osolte a opepřete. Na pomoučněné pracovní ploše z těsta vytvořte knedlíčky velikosti vlašského ořechu. Po částech je vařte ve vroucí vodě 4 minuty, až zpevní a vyplavou. Vyberte děrovanou sběračkou.

3

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a opékejte asi 2 minuty dozlatova. Podávejte je promíchané s rajčatovou salsou a posypané parmazánem.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

Vařené okapané knedlíčky můžete odděleně na tácku zmrazit a pak sesypat do jednoho sáčku. Po rozmrazení je opečte na másle a promíchejte s čerstvou rajčatovou salsou. Salsa má univerzální použití – zamíchat ji můžete například do čerstvě uvařených těstovin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín