V redakci už dlouhodobě hledáme ten nejlepší recept na lívance bez droždí, které by byly nadýchané a zároveň pevné. Ricottové lívance s pomerančem jsou náš nový favorit! Lívance z ricotty nastartují váš den jako sladká snídaně, anebo zaženou hlad v době oběda. Doplnit je můžete o kopeček zakysané smetany a čerstvé ovoce.
Suroviny
Postup
Prosijte mouku s kypřicím práškem a v míse ji promíchejte s krupicovým cukrem. Přidejte ricottu, mléko, pomerančovou kůru, rozinky a žloutky a promíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zapravte do těsta.
Potřete máslem rozehřátou nepřilnavou pánev a opékejte na něm lívanečky (stačit by měly asi 2 lžíce těsta na 1 lívanec) 2–3 minuty po každé straně. Před podáváním pocukrujte a doplňte dílky pomeranče.
NĚCO NAVÍC
Místo rozinek můžete dát brusinky nebo jiné sušené ovoce. Příště zkuste lívance podávat s krémem z ricotty a cukru.