Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottové lívance s pomerančem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 54
Do 30 minut Velmi snadné na 18 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1952 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 261 g
Tuky 60 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V redakci už dlouhodobě hledáme ten nejlepší recept na lívance bez droždí, které by byly nadýchané a zároveň pevné. Ricottové lívance s pomerančem jsou náš nový favorit! Lívance z ricotty nastartují váš den jako sladká snídaně, anebo zaženou hlad v době oběda. Doplnit je můžete o kopeček zakysané smetany a čerstvé ovoce.

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2,5 ČL
ricotta 230 g
mléko 250 ml
plnotučné
z biopomeranče
propláchnuté
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
na opékání
na poprášení
dílky na ozdobení

Postup

1

Prosijte mouku s kypřicím práškem a v míse ji promíchejte s krupicovým cukrem. Přidejte ricottu, mléko, pomerančovou kůru, rozinky a žloutky a promíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zapravte do těsta.

2

Potřete máslem rozehřátou nepřilnavou pánev a opékejte na něm lívanečky (stačit by měly asi 2 lžíce těsta na 1 lívanec) 2–3 minuty po každé straně. Před podáváním pocukrujte a doplňte dílky pomeranče.

NĚCO NAVÍC
Místo rozinek můžete dát brusinky nebo jiné sušené ovoce. Příště zkuste lívance podávat s krémem z ricotty a cukru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...