Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: kandované citronové proužky

Jak na to: kandované citronové proužky
sdílet:

Kandované hoblinky citrusové kůry jsou chutné v sušenkách. Zdobit jimi můžete perníčky a další vánoční cukroví.

Citronovou kůru nastrouhejte, nejlépe zesterem. Z cukru a trošky vody si v rendlíku připravte hustý cukrový sirup, který však musí zůstat světlý (nekaramelizujte ho). Do sirupu vložte nastrouhanou kůru, krátce povařte a nechte odstát do zchladnutí. Kůra pak bude jako kandovaná.

Stejný způsobem můžete připravit ozdobu z pomerančové kůry. Vybírejte přednostně biocitrusy s chemicky neošetřenou kůrou. Ty z konvenčního zemědělství jsou napuštěny chemikáliemi, kterých se nezbavíte ani pečlivým mytím.

Ochutnejte

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín