Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: kandované citronové proužky

Jak na to: kandované citronové proužky
sdílet:

Kandované hoblinky citrusové kůry jsou chutné v sušenkách. Zdobit jimi můžete perníčky a další vánoční cukroví.

Citronovou kůru nastrouhejte, nejlépe zesterem. Z cukru a trošky vody si v rendlíku připravte hustý cukrový sirup, který však musí zůstat světlý (nekaramelizujte ho). Do sirupu vložte nastrouhanou kůru, krátce povařte a nechte odstát do zchladnutí. Kůra pak bude jako kandovaná.

Stejný způsobem můžete připravit ozdobu z pomerančové kůry. Vybírejte přednostně biocitrusy s chemicky neošetřenou kůrou. Ty z konvenčního zemědělství jsou napuštěny chemikáliemi, kterých se nezbavíte ani pečlivým mytím.

Ochutnejte

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč