0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: kokosová šlehačka

Jak na to: kokosová šlehačka
sdílet:

Patříte-li mezi milovníky kokosu, obyčejnou šlehačku můžete nahradit nebo vylepšit kokosovým krémem.

Je to snadné, vyzkoušejte náš oblíbený recept.

  1. Přiveďte 400 ml kokosového mléka těsně pod bod varu.
  2. Mezitím v míse prošlehejte 4 žloutky z velkých vajec, 4 lžíce krupicového cukru, 2 zarovnané lžíce hladké mouky a 1 zarovnanou lžíci kukuřičného škrobu.
  3. Za stálého šlehání pramínkem přilévejte horké kokosové mléko. Vraťte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Nejdřív se budou tvořit žmolky, ale šlehejte dohladka.
  4. Vařte 2 minuty. Stáhněte z ohně a vmíchejte 2 lžíce likéru Malibu.
  5. Zakryjte povrch potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, nechte vychladnout a poté uložte do lednice.
  6. Vychlazenou kokosovou směs dejte do mísy spolu se 300 ml smetany ke šlehání. Vyšlehejte, až tvoří špičky. Dejte chladit až do doby podávání.

Šlehačkou můžete ozdobit koláč, cupcakes, palačinky nebo z ní připravit vrstvený pohár s ovocem.

Související články

Jak zaručeně ušlehat šlehačku
  • Tipy a triky

Jak zaručeně ušlehat šlehačku

Lehoučká šlehačka dá každému dezertu tu pověstnou tečku. Jak ji ale připravit, aby se vždy podařila na jedničku?    ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit