Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: kokosová šlehačka

Jak na to: kokosová šlehačka
sdílet:

Patříte-li mezi milovníky kokosu, obyčejnou šlehačku můžete nahradit nebo vylepšit kokosovým krémem.

Je to snadné, vyzkoušejte náš oblíbený recept.

  1. Přiveďte 400 ml kokosového mléka těsně pod bod varu.
  2. Mezitím v míse prošlehejte 4 žloutky z velkých vajec, 4 lžíce krupicového cukru, 2 zarovnané lžíce hladké mouky a 1 zarovnanou lžíci kukuřičného škrobu.
  3. Za stálého šlehání pramínkem přilévejte horké kokosové mléko. Vraťte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Nejdřív se budou tvořit žmolky, ale šlehejte dohladka.
  4. Vařte 2 minuty. Stáhněte z ohně a vmíchejte 2 lžíce likéru Malibu.
  5. Zakryjte povrch potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, nechte vychladnout a poté uložte do lednice.
  6. Vychlazenou kokosovou směs dejte do mísy spolu se 300 ml smetany ke šlehání. Vyšlehejte, až tvoří špičky. Dejte chladit až do doby podávání.

Šlehačkou můžete ozdobit koláč, cupcakes, palačinky nebo z ní připravit vrstvený pohár s ovocem.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín