0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: kokosová šlehačka

Jak na to: kokosová šlehačka
sdílet:

Patříte-li mezi milovníky kokosu, obyčejnou šlehačku můžete nahradit nebo vylepšit kokosovým krémem.

Je to snadné, vyzkoušejte náš oblíbený recept.

  1. Přiveďte 400 ml kokosového mléka těsně pod bod varu.
  2. Mezitím v míse prošlehejte 4 žloutky z velkých vajec, 4 lžíce krupicového cukru, 2 zarovnané lžíce hladké mouky a 1 zarovnanou lžíci kukuřičného škrobu.
  3. Za stálého šlehání pramínkem přilévejte horké kokosové mléko. Vraťte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Nejdřív se budou tvořit žmolky, ale šlehejte dohladka.
  4. Vařte 2 minuty. Stáhněte z ohně a vmíchejte 2 lžíce likéru Malibu.
  5. Zakryjte povrch potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, nechte vychladnout a poté uložte do lednice.
  6. Vychlazenou kokosovou směs dejte do mísy spolu se 300 ml smetany ke šlehání. Vyšlehejte, až tvoří špičky. Dejte chladit až do doby podávání.

Šlehačkou můžete ozdobit koláč, cupcakes, palačinky nebo z ní připravit vrstvený pohár s ovocem.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč