Patříte-li mezi milovníky kokosu, obyčejnou šlehačku můžete nahradit nebo vylepšit kokosovým krémem.
Je to snadné, vyzkoušejte náš oblíbený recept.
- Přiveďte 400 ml kokosového mléka těsně pod bod varu.
- Mezitím v míse prošlehejte 4 žloutky z velkých vajec, 4 lžíce krupicového cukru, 2 zarovnané lžíce hladké mouky a 1 zarovnanou lžíci kukuřičného škrobu.
- Za stálého šlehání pramínkem přilévejte horké kokosové mléko. Vraťte do hrnce a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Nejdřív se budou tvořit žmolky, ale šlehejte dohladka.
- Vařte 2 minuty. Stáhněte z ohně a vmíchejte 2 lžíce likéru Malibu.
- Zakryjte povrch potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, nechte vychladnout a poté uložte do lednice.
- Vychlazenou kokosovou směs dejte do mísy spolu se 300 ml smetany ke šlehání. Vyšlehejte, až tvoří špičky. Dejte chladit až do doby podávání.
Šlehačkou můžete ozdobit koláč, cupcakes, palačinky nebo z ní připravit vrstvený pohár s ovocem.