Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šlehačková bublanina s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 1021
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3519 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 585 g
Tuky 87 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá. Jemná verze bublaniny s ovocem je díky šlehačce úžasně šťavnatá a vláčná. 

 

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
třešně, rybíz, maliny, jahody
s vanilkou, na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.

3

Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.

4

Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto.

5

Posypte ovocem a pečte  dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.

NĚCO NAVÍC

Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

06.03.2020 14:46

Jednoduchý a rychlý recept. Pekla jsem s ostružinami a malinami. Ukládám.

16.06.2019 15:27

Dnes som ju piekla. Chuti skvelo.

18.06.2018 17:37

Jsem vyučená kuchařka, zkusila jsem tento recept a mohu říct, že je tato bublanina jedna z nejlepších co jsem dělala. Jediné co jsem poupravila je to, že jsem ušlehala z bílků sníh. Je opravdu super !!!!!!!!! Álča

01.07.2017 15:49

Buchtička se povedla, je jednoduchá a i když většinou množství cukru v receptech ubírám, tak tentokrát jsem nechala skoro celý hrnek dle receptu a je to akorát. Jen mi přijde taková sušší, ale pořád dobrá. Díky :)

27.06.2017 16:07

Výborná a rychlá za necelých 20 minut. Těm co se nepovedla to prostě neumí!!!!

13.06.2017 20:11

Víc než bublaninu mi to připomíná takovou olejovou placku, je hutnější, ale ano, ovoce se propadá tak akorát. Do bublaniny, kterou si pamatuji od babičky, to má daleko. Byla vždycky jako dech. Recept není špatný, ale bublanina to není, a to se mi zcela jistě podle tohoto receptu povedla :-(

10.06.2017 09:17

Děkuji za recept. Mně se bublanina moc povedla, krásně se upekla, ale když bylo těsto hotové tak se mi zdálo hodně husté a tak jsem přidala ještě polovinu jednoho kelímku šlehačky (celý má 210gr.) Dávala jsem na pečící papír. Třešně se propadly přesně tak akorát. Chuťově moc dobrá a příprava opravdu rychlá.

20.11.2016 13:26

Bublanina výborná v receptu jsou uvedena 3 VELKÉ vejce já mám menší tak jsem dala 4 a smetanu celou krabičku 250ml a těsto je jak peřinka pokud se někomu nedaří ať se zamyslí nad svým kuchařským umem ;-)

08.10.2016 23:51

Pekl jsem to 3/4 hodiny, protože mi při vkládání pekáče spadla teplota pod 150°C a raději jsem přidával plyn pomalu. A ovoce mi stejně zůstalo na povrchu.

Apetit magazín