Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá. Jemná verze bublaniny s ovocem je díky šlehačce úžasně šťavnatá a vláčná.
Suroviny
vejce
3
ks
krupicový cukr
1
hrnek
mouka pšeničná polohrubá
2
hrnky
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
sůl
1
špetka
smetana ke šlehání
1
kelímek
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
bobulovité ovoce
3
hrnky
třešně, rybíz, maliny, jahody
s vanilkou, na poprášení
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.
3
Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.
4
Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto.
5
Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.
NĚCO NAVÍC
Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů )
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů )
- Hrníčkové buchty: Jednoduché a chutné dezerty bez vážení 12x jinak(12 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů )
- Buchty a koláče na plech, které upečete, než bys řekl švec. Úspěch zaručen!(25 receptů )
Komentáře
Jednoduchý a rychlý recept. Pekla jsem s ostružinami a malinami. Ukládám.
Dnes som ju piekla. Chuti skvelo.
Jsem vyučená kuchařka, zkusila jsem tento recept a mohu říct, že je tato bublanina jedna z nejlepších co jsem dělala. Jediné co jsem poupravila je to, že jsem ušlehala z bílků sníh. Je opravdu super !!!!!!!!! Álča
Buchtička se povedla, je jednoduchá a i když většinou množství cukru v receptech ubírám, tak tentokrát jsem nechala skoro celý hrnek dle receptu a je to akorát. Jen mi přijde taková sušší, ale pořád dobrá. Díky :)
Výborná a rychlá za necelých 20 minut. Těm co se nepovedla to prostě neumí!!!!
Víc než bublaninu mi to připomíná takovou olejovou placku, je hutnější, ale ano, ovoce se propadá tak akorát. Do bublaniny, kterou si pamatuji od babičky, to má daleko. Byla vždycky jako dech. Recept není špatný, ale bublanina to není, a to se mi zcela jistě podle tohoto receptu povedla :-(
Děkuji za recept. Mně se bublanina moc povedla, krásně se upekla, ale když bylo těsto hotové tak se mi zdálo hodně husté a tak jsem přidala ještě polovinu jednoho kelímku šlehačky (celý má 210gr.) Dávala jsem na pečící papír. Třešně se propadly přesně tak akorát. Chuťově moc dobrá a příprava opravdu rychlá.
:-)
Bublanina výborná v receptu jsou uvedena 3 VELKÉ vejce já mám menší tak jsem dala 4 a smetanu celou krabičku 250ml a těsto je jak peřinka pokud se někomu nedaří ať se zamyslí nad svým kuchařským umem ;-)
Pekl jsem to 3/4 hodiny, protože mi při vkládání pekáče spadla teplota pod 150°C a raději jsem přidával plyn pomalu. A ovoce mi stejně zůstalo na povrchu.