Šlehačková bublanina s ovocem

Šlehačková bublanina s ovocem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 730
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3519 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 585 g
Tuky 87 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá.

Suroviny

vejce 3 ks
velká
krupicový cukr 1 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání 1 kelímek
cca 215 ml
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
bobulovité ovoce 3 hrnky
třešně, rybíz, maliny, jahody
moučkový cukr
s vanilkou, na poprášení

VIDEORECEPT:

VIDEO: Šlehačková bublanina s ovocem

VIDEO: Šlehačková bublanina s ovocem

Více

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2

Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.

3

Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.

4

Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto.

5

Posypte ovocem a pečte  dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.


NĚCO NAVÍC
Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

Lucie Krentikova

Bublaninou bych to vubec nenazyvala. Testo jsem musela redit, abych ho vubec na plech rozetrela. A bylo tak huste, ze ovoce zustalo na povrchu. Navic jsem musela pect hodinu. Vysel z toho dost nepovedeny tuhy ovocny kolac, a to jsem se tesila na nadychanou bublaninu!

Jana Kopřivová

Milá Lucie, já prakticky jiný recept na bublaninu nepoužívám a pokaždé se mi povede. Stejné reakce mám od každého, kdo ji pekl. Těsto nemá být řídké, naopak, spíš husté a je třeba ho jemně, nedbale rozetřít na plechu stěrkou. Ovoce jím propadne během pečení, kdy se korpus nadýchne a ovoce se v něm ‚utopí‘.

Lubomír Brázdil

Co se týká vaření, považuji se za poměrně zkušeného kuchaře. Sladké u nás peče manželka, takže v tom jsem ryzí amatér. Přesto se mi tato bublanina povedla hned na první pokus a dle vyjádření synka byla báječná. A na pečení stačilo 20 minut. Tu Vaši hodinu naprosto nechápu, něco muselo být špatně, ale určitě to nebyl recept.

Alena Pěchoučková

Lucko, dám vám na tento recept malou vychytávku. Na jedno vejce dejte půlku skořápky vody a pak šlehejte s cukrem do pěny. A nejlepší je ještě ušlehat z bílků sníh. Alča

Marie Pelantova

Bublanina výborná, ovoce mi tedy taky zůstalo na povrchu, ale níjak to nevadilo a kvalitu to nesnížilo... Akorát hrnek cukru se mi zdá příliš, pouzila jsem polovinu hrnku a bohatě stačilo :)

Zdeněk Wagner

Pekl jsem to 3/4 hodiny, protože mi při vkládání pekáče spadla teplota pod 150°C a raději jsem přidával plyn pomalu. A ovoce mi stejně zůstalo na povrchu.

Márty 77

Bublanina výborná v receptu jsou uvedena 3 VELKÉ vejce já mám menší tak jsem dala 4 a smetanu celou krabičku 250ml a těsto je jak peřinka pokud se někomu nedaří ať se zamyslí nad svým kuchařským umem ;-)

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit