Tak jemná a tak vláčná! Tahle bublanina obsahuje jen tuk ze smetany, a díky tomu se na jazyku přímo rozplývá. Jemná verze bublaniny s ovocem je díky šlehačce úžasně šřavnatá a vláčná.
Suroviny
vejce
3
ks
velká
krupicový cukr
1
hrnek
mouka pšeničná polohrubá
2
hrnky
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
sůl
1
špetka
smetana ke šlehání
1
kelímek
cca 215 ml
máslo
na vymazání plechu
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
bobulovité ovoce
3
hrnky
třešně, rybíz, maliny, jahody
moučkový cukr
s vanilkou, na poprášení
VIDEORECEPT:
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2
Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.
3
Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.
4
Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto.
5
Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.
NĚCO NAVÍC
Do sklenice s moučkovým cukrem vložte rozpůlený vanilkový lusk, uzavřete a nechte několik dní ovonět.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ty nejlepší bublaniny na váš stůl: 11 ověřených receptů(12 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- Hrníčkové buchty: Jednoduché a chutné dezerty bez vážení 12x jinak(12 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
- Buchty a koláče na plech, které upečete, než bys řekl švec. Úspěch zaručen!(24 receptů)
Komentáře
16.02.2015 18:44
Bublaninou bych to vubec
Bublaninou bych to vubec nenazyvala. Testo jsem musela redit, abych ho vubec na plech rozetrela. A bylo tak huste, ze ovoce zustalo na povrchu. Navic jsem musela pect hodinu. Vysel z toho dost nepovedeny tuhy ovocny kolac, a to jsem se tesila na nadychanou bublaninu!
01.10.2015 15:00
Milá Lucie, já prakticky jiný
Milá Lucie, já prakticky jiný recept na bublaninu nepoužívám a pokaždé se mi povede. Stejné reakce mám od každého, kdo ji pekl. Těsto nemá být řídké, naopak, spíš husté a je třeba ho jemně, nedbale rozetřít na plechu stěrkou. Ovoce jím propadne během pečení, kdy se korpus nadýchne a ovoce se v něm ‚utopí‘.
20.11.2016 13:27
Super buchta ;-)
Super buchta ;-)
05.10.2016 11:51
Co se týká vaření, považuji
Co se týká vaření, považuji se za poměrně zkušeného kuchaře. Sladké u nás peče manželka, takže v tom jsem ryzí amatér. Přesto se mi tato bublanina povedla hned na první pokus a dle vyjádření synka byla báječná. A na pečení stačilo 20 minut. Tu Vaši hodinu naprosto nechápu, něco muselo být špatně, ale určitě to nebyl recept.
18.06.2018 17:43
Lucko, dám vám na tento
Lucko, dám vám na tento recept malou vychytávku. Na jedno vejce dejte půlku skořápky vody a pak šlehejte s cukrem do pěny. A nejlepší je ještě ušlehat z bílků sníh. Alča
09.07.2015 10:05
Je to výborná a rychlá
Je to výborná a rychlá bublanina.
01.11.2015 19:23
Bublanina výborná, ovoce mi
Bublanina výborná, ovoce mi tedy taky zůstalo na povrchu, ale níjak to nevadilo a kvalitu to nesnížilo... Akorát hrnek cukru se mi zdá příliš, pouzila jsem polovinu hrnku a bohatě stačilo :)
15.11.2015 19:04
jemná výborná bublanina
jemná výborná bublanina
08.10.2016 23:51
Pekl jsem to 3/4 hodiny,
Pekl jsem to 3/4 hodiny, protože mi při vkládání pekáče spadla teplota pod 150°C a raději jsem přidával plyn pomalu. A ovoce mi stejně zůstalo na povrchu.
20.11.2016 13:26
Bublanina výborná v receptu
Bublanina výborná v receptu jsou uvedena 3 VELKÉ vejce já mám menší tak jsem dala 4 a smetanu celou krabičku 250ml a těsto je jak peřinka pokud se někomu nedaří ať se zamyslí nad svým kuchařským umem ;-)